Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Obrovská tragédia na Pamiatku zosnulých: FOTO Spolujazdec (†22) zaplatil za kamarátovu chybu životom

Dopravná nehoda pri obci Buzica si vyžiadala jednu obeť Zobraziť galériu (3)
Dopravná nehoda pri obci Buzica si vyžiadala jednu obeť (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

BUZICA – Veľká tragédia práve na sviatok Všetkých svätých. Náraz do stromu, v ktorom ostalo auto zakliesnené, bol taký silný, že 22-ročný spolujazdec zo Škody Octavie nemal šancu prežiť. Ak by jeho o dva roky starší kamarát za volantom nepil, všetko mohlo byť inak. Polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Hasiči zasahovali v noci zo soboty na nedeľu pri tragickej dopravnej nehode pri obci Buzica v okrese Košice-okolie. Podľa polície sa pod nešťastie pravdepodobne podpísala buď nedostatočná opatrnosť, alebo neadekvátna reakcia na zhoršené poveternostné podmienky, či obyčajná frajerina.

Dopravná nehoda pri obci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Ako neskôr spresnila policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, 24-ročný vodič z okresu Košice-okolie po prejdení pravotočivej zákruty zrejme nezvládol na mokrej vozovke riadenie vozidla. „V šmyku prešiel s vozidlom do protismeru a narazil do stromu mimo vozovky, kde ostalo zakliesnené. Vo vozidle sa v tom čase okrem vodiča, ktorý podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia, nachádzal aj 22-ročný spolujazdec, ktorý však na mieste utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ povedala Ivanová.

Dopravná nehoda pri obci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,92 promile. Opakovaná dychová skúška mala podľa hovorkyne stúpajúcu tendenciu. Pri dokumentovaní dopravnej nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestná doprava. „Presná príčina tejto dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ doplnila hovorkyňa.

Ivanová ďalej povedala, že náhle zmeny poveternostných podmienok sa podpisujú aj pod dopravnú situáciu na cestách, je preto nevyhnutná zvýšená opatrnosť. „Častými príčinami vzniku dopravných nehôd je mnohokrát aj skutočnosť, že vodiči nie vždy adekvátne reagujú najmä na zhoršenú viditeľnosť a mokré vozovky, zle odhadnú vzdialenosť medzi vozidlami, niektorí precenia svoje schopnosti a aj v miernych zákrutách dostatočne neprispôsobia rýchlosť svojim schopnostiam a stavu vozovky,“ skonštatovala policajná hovorkyňa.

Viac o téme: StromPolíciaHaváriaSmrťKošice okolie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu