Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pre prevádzačstvo obvinili šesť Slovákov a Ukrajinku: Nelegálne zamestnávali stovky cudzincov

Pre prevádzačstvo obvinili šesť Slovákov a Ukrajinku Zobraziť galériu (2)
Pre prevádzačstvo obvinili šesť Slovákov a Ukrajinku (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil šesť Slovákov, z toho dve ženy a štyroch mužov a tiež jednu občianku Ukrajiny z pokračovacieho zločinu prevádzačstva spáchaného v spolupáchateľstve.

Ako ďalej informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, podľa zistení polície táto skupina minimálne od polovice roku 2017 organizovala nelegálne zamestnávanie a prácu cudzincom, ktorí nemali u nás povolenie na pobyt alebo zamestnanie. „Neoprávnene tak zamestnali viac ako 1 800 občanov pochádzajúcich najmä zo Srbska a Ukrajiny. Presný počet a tiež suma, o ktorú sa obohatili, je predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla Bárdyová.

Pre prevádzačstvo obvinili šesť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Policajti ešte v utorok vykonali v rámci akcie štyri domové prehliadky a tri prehliadky iných priestorov a pozemkov v Trnavskom kraji. „Pri prehliadkach zaistili najmä dokumenty týkajúce sa zamestnávania cudzincov pochádzajúcich z tretích krajín, výpočtovú techniku, mobilné telefóny a iné vecné a listinné dôkazy," povedala Bárdyová. Vyšetrovateľ podľa nej už predložil prokurátorovi návrh na vydanie podnetu na vzatie šiestich obvinených do väzby. Siedmy sa už nachádza vo väzbe pre iný trestný čin. „Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody vo výške od dvoch do ôsmich rokov," dodala Bárdyová.

Viac o téme: Polícia PrevádzačstvoMigráciaObvinenie Trnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu