Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Tragédia pri Tvrdošíne: V aute smrti zahynuli štyria tínedžeri, rýchla jazda a osudná chyba

V aute zahynuli štyria tínedžeri. Zobraziť galériu (8)
V aute zahynuli štyria tínedžeri. (Zdroj: Facebook/L.K., M.K., F.G., M.C.)

ZÁBIEDOVO - Slovensko v nedeľu zarmútila správa z okresu Tvrdošín. Pri obci Zábiedovo došlo k zrážke dvoch áut, ktorá sa stala osudnou až pre štyroch ľudí. Tragédia je o to smutnejšia, že zahynuli tínedžeri, ktorí mali celé životy ešte len pred sebou. Je však možné, že osudnou sa im stala chyba, ktorú robia mnohí vodiči a ich spolujazdci.

Nehoda je momentálne v štádiu vyšetrovania, podľa našich informácií však štvorica pravdepodobne nebola pripútaná bezpečnostnými pásmi. Práve to ich mohlo stáť životy. V druhom aute sa viezli ďalšie dve osoby, muž a žena, ktorí utrpeli zranenia, no prežili. Či bola dôvodom smrti štyroch mladých ľudí práve nezodpovednosť a podceňovanie bezpečnosti v aute, polícia zatiaľ oficiálne nepotvrdila.

Desivý pohľad: Miesto nehody bolo uzavreté dlhé hodiny, tri bezvládne telá mali nájsť záchranári už mimo vozidla.
Zobraziť galériu (8)
Desivý pohľad: Miesto nehody bolo uzavreté dlhé hodiny, tri bezvládne telá mali nájsť záchranári už mimo vozidla.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Vrtuľník bez pacientov

Dopravná nehoda sa stala v nedeľu krátko po 17. hodine, zasahovali pri nej všetky záchranné zložky, vrátane záchranárskeho vrtuľníka zo Žiliny. "Po neodkladnom vzlete smeroval vrtuľník k miestu nehody. Štyri osoby z jedného vozidla utrpeli poranenia, ktorým na mieste podľahli a ani privolaní záchranári im už, žiaľ, nedokázali pomôcť," uviedla Záchranná zdravotná služba ATE na svojom webe. Ako ďalej dodali, dve ľahšie zranené osoby ostali v starostlivosti privolanej rýchlej lekárskej pomoci. Leteckí záchranári sa teda na základňu vrátili bez pacienta na palube.

Pri čelnej zrážke dvoch
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Prečítajte si aj: Polícia z vraždy Ľubomíra (†37) obvinila 22-ročnú ženu: Hádka pred krvavou drámou

Polícia nateraz priblížila len možné okolnosti samotnej tragédie. "Len 18-ročný vodič jazdiaci na vozidle VW Passat pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy, stavu a povahe vozovky, vlastnostiam vozidla a svojim schopnostiam, po prejdení pravotočivej zákruty prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k bočnej zrážke s vozidlom Renault Megane," uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Dodala tiež, že prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu usmrtenia. "Okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Ide o veľkú tragédiu a aj v tejto súvislosti polícia apeluje najmä na mladých vodičov, aby nepreceňovali svoje vodičské schopnosti a zručnosti," uzavrela hovorkyňa.

Obete nehody

Smrť tínedžerov bola až príliš nečakaná. Správa zarmútila ich okolie, ktoré sa nevie zmieriť s tým, že ich už neuvidia.

V aute zahynuli štyria
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/L.K., M.K., F.G., M.C.)

V aute smrti sedeli mladiství vo veku od 15 do 18 rokov - malo ísť o Filipa, Máriu, Lauru a Miroslava. Poslední dvaja menovaní mali byť príbuzní. "Navždy v našich srdciach," odkazujú im na sociálnej sieti trúchliaci kamaráti.

Viac o téme: NehodaSmrťTínedžeri Zábiedovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu