Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zásah NAKA v areáli Atómovej elektrárne Mochovce: Razia sa týkala talianskej spoločnosti

Na archívnej snímke dostavba tretieho a štvrtého bloku jadrovej elektrárne Mochovce.
Na archívnej snímke dostavba tretieho a štvrtého bloku jadrovej elektrárne Mochovce. (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

MOCHOVCE - Národná kriminálna agentúra (NAKA) uskutočnila raziu v areáli jadrovej elektrárne v Mochovciach. Špecializovaná jednotka, známa ako 'tím Elektro' zasahovala okrem areálu elektrárne aj v Bratislave v rámci policajnej akcie „Dlžník“. Jej cieľom bolo zaistiť účtovné doklady súvisiace s činnosťou jedného z dodávateľov dostavby 3. a 4. bloku. Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

Pripomenul, že vo veci je začaté trestné stíhanie pre zločin zvýhodňovania veriteľa v súvislosti s nezaplatenými pohľadávkami za viac ako dva milióny eur. "NAKA naďalej intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony na preverenie podozrení pri dostavbe 3. a 4. bloku elektrárne," uviedol hovorca. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie momentálne nie je možné poskytnúť žiadne ďalšie informácie," dodal.

Slovenské elektrárne potvrdili policajnú akciu v areáli Atómovej elektrárne Mochovce. „Môžem potvrdiť, že u jednej z dodávateľských firiem, ktorá má svoje kancelárie v areáli Mochoviec, prebehla razia NAKA. Táto akcia sa netýka Slovenských elektrární, ale obchodného sporu medzi jedným z dodávateľov Slovenských elektrární a jeho subdodávateľom,“ uviedol manažér externých vzťahov a komunikácie SE Miroslav Šarišský.

Slovenské elektrárne si podľa neho plnia všetky svoje záväzky voči dodávateľom riadne a načas. "Spory medzi dodávateľmi a subdodávateľmi nekomentujeme. Na ich riešenie slúžia najmä mechanizmy dohodnuté vo vzájomných zmluvách dodávateľov a subdodávateľov a možnosti existujúce v slovenskom právnom poriadku,“ konštatoval Šarišský.

Viac o téme: AkciaRaziaMochovceNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu