Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nezvratná tragédia pri Nitre: FOTO Polícia prehovorila o veľkom nebezpečenstve, postihlo i Romana

Tragická zrážka so zverou. Zobraziť galériu (4)
Tragická zrážka so zverou. (Zdroj: Polícia SR)

NOVÉ ZÁMKY/NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – V súčasnej dobe na vodičov číha obrovské nebezpečenstvo. Prebieha totiž srnčia ruja. Zver v tomto období podľa polície stráca ostražitosť a nekontrolovateľne sa pohybuje aj v okolí ciest. V týchto dňoch cestu skrížila už dvom vodičom. Bohužiaľ, v jednom prípade sa to skončilo tragicky.

Vo Volkswagene Passat okrem vodičky sedeli dve osoby vo veku 47 a 15 rokov. Pod kolesá vozidla však vbehla srna, čo malo pre posádku fatálne následky. O život po prevoze do nemocnice prišla šoférka. Jej spolujazdci utrpeli ťažké zranenia.

K dopravnej nehode na ceste I/64 v smere na Nové Zámky podľa nitrianskej polície došlo tak, že žena sa zrejme zrážke so zverou usilovala zabrániť a strhla riadenie do protismeru, kde sa čelne zrazila s vozidlom Ford Mondeo. Jeho 33-ročný vodič a 25-ročná spolujazdkyňa utrpeli ľahšie zranenia.   

Okolnosti a mieru zavinenia vyšetruje polícia v Nových Zámkoch. „Jazdite opatrne!“ apeluje na šoférov polícia.

Lesná zver ohrozuje aj vodičov v okrese Myjava

V podobnej situácii sa ocitol aj 25-ročný vodič Roman, ktorý viedol Škodu Felíciu. Keď mu do cesty v Novom Meste nad Váhom vbehla lesná zver, strhol riadenie, dostal šmyk a auto sa prevrátilo na strechu. Vo vozidle sa nachádzali traja spolujazdci, ktorí mali 25, 24 a 20 rokov. Jeden z nich utrpel ľahké zranenie.

Vodič sa mal snažiť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR)

Dychová skúška u vodiča ukázala negatívny výsledok. Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na asi 200 eur. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania.

Polícia v tejto súvislosti varuje, že k zrážke so zvieraťom môže dôjsť v ktorúkoľvek dennú dobu, ale obzvlášť opatrní by vodiči mali byť najmä za svitania a za súmraku.  

Vodič sa mal snažiť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR)

„Upozorňujeme  motoristickú verejnosť, že v súčasnom období býva zvýšený výskyt zveri v okolí ciest a vyššia pravdepodobnosť dopravnej nehody spôsobenej stretom so zverou,“ upozornila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. Ako uviedla, výskyt zveri možno predvídať najmä na cestách vedúcich cez súvislé lesné porasty, na cestách vedúcich medzi lesnými porastmi a poľami a na cestách vedúcich okolo vodných tokov.

Veľakrát najmä vysoká zver býva oslnená svetlami vozidla, zostáva strnulo stáť na vozovke a neuteká. Opačný prípad je jej zmätené pobehovanie po ceste, keď je ťažké predpokladať ďalší smer jej pohybu.

Aktuálne prebieha srnčia ruja, kedy tento druh zvery stráca ostražitosť a mnohokrát sa nekontrolovateľne pohybuje aj v okolí ciest, kde potom dochádza dopravným nehodám. „V prípade, že uvidíte prechádzať cez cestu len jeden kus lesnej zveri, je vhodné spomaliť čo najviac, pretože je veľmi pravdepodobné, že sa niekde pri ceste nachádza aj zvyšok stáda,“ dodala policajná hovorkyňa.  

Viac o téme: NehodaNové ZámkySrna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu