Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Opitý vodič vyčíňal v Trnave: Narazil do dvoch značiek a zostal stáť v kruhovom objazde

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: KR PZ Trnava)

TRNAVA – Vodič Renaultu Megane, ktorý svoje auto odstavil v kruhovom objazde v Trnave v nedeľu 4. augusta ráno, mal v krvi 3,5 promile alkoholu. Polícia bola na Bratislavskú ulicu vyslaná preveriť oznámenie, podľa ktorého sa z auta dymilo a sedel v ňom muž.

"V stave opitosti vodič nezvládol riadenie a narazil do dvoch dopravných značiek, ktoré poškodil. S autom zostal potom stáť v strede objazdu. Policajti 50-ročného Trnavčana predviedli na policajný útvar a poverený príslušník dopravného inšpektorátu začal trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," informovala o tom v pondelok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. V zmysle zákona je podľa jej slov možné za takýto skutok uložiť odňatie slobody na jeden rok.

FOTO Opitý vodič vyčíňal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

FOTO Opitý vodič vyčíňal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

V Nitre chytili opitého Kysučana, nafúkal viac ako 2,5 promile

Viac ako 2,5 promile namerali policajti v nedeľu (4. 8.) dopoludnia vodičovi Fiata Punto na ceste II/574 v Nitrianskom Rudne (okres Prievidza). Štyridsaťšesťročný Kysučan bude čeliť obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, informovala v pondelok Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. "Vodič nafúkal 1,21 mg/l, čo predstavuje 2,52 promile alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach ukázala ešte vyššiu hodnotu, a to 2,63 promile alkoholu," uviedla Antalová. 

Kysučana policajti následne v zmysle zákona podľa nej obmedzili na osobnej slobode a po lekárskom vyšetrení ho umiestnili do policajnej cely. "Po vytriezvení ho neminie obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za uvedený skutok zákon ukladá trest odňatia slobody až na jeden rok. O jeho treste bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Prievidzi," dodala. 

Viac o téme: NehodaTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu