Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Varovanie polície: VIDEO Ak sa vám stane počas jazdy TOTO, nedajte sa oklamať!

Polícia podvodníkom klepla po prstoch
Polícia podvodníkom klepla po prstoch (Zdroj: facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia na svojej facebookovej stránke upozorňuje, že počas letného obdobia sa na viacerých úsekoch diaľnic aj na území Bratislavského kraja častejšie stretáva s prípadmi podvodníkov, ktorí predstierajú poruchu na motorovom vozidle. Snažia sa tak zastaviť iných vodičov a následne sa od nich pokúšajú vylákať finančnú hotovosť.

Nehoda na východe: Ján (20) sa nadrogoval a sadol si za volant, zabil si sestru, otca aj manželov

Príkladom je podľa polície vodič tmavomodrého Audi s nemeckým evidenčným číslom, občan Rumunska, ktorý sa spolu so svojou spolujazdkyňou, tiež občiankou Rumunska, snažil blokovať ostatných účastníkov cestnej premávky.

Fingovaním poruchy sa ostatných šoférov snažili zastaviť a ponúkali im na predaj predmety zo žltého kovu, o ktorých tvrdili, že sú zlaté. Polícia rumunskému vodičovi uložila blokovú pokutu vo výške 140 eur za nedanie prednosti v jazde, nesprávnu jazdu v jazdných pruhoch a jazdu po krajnici.

Nenechajte sa oklamať, na cestách úradujú podvodníci

„Buďte v takýchto prípadoch aj počas obdobia letných dovoleniek obozretní a nenechajte sa od podvodníkov nachytať,“ radí polícia na sociálnej sieti. Ak tieto osoby predstierajú, že sa ocitli v núdzi, treba im odporučiť kontaktovať niektorú zo záchranných zložiek. „Za žiadnych okolností však nedávajte peniaze neznámym osobám, ani od nich nič nekupujte,“ uzavrela bratislavská polícia.

Viac o téme: PeniazePoruchaAutoPodvodníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu