Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nehoda na východe: Ján (20) sa nadrogoval a sadol si za volant, zabil si sestru, otca aj manželov

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj, J.K, M.G.)

TURŇA NAD BODVOU - Ešte 13. júla šokovala Slovensko nehoda, ku ktorej došlo pri Turni nad Bodvou. Bilancia bola desivá - štyria mŕtvi a traja ťažko zranení. Spočiatku sa hovorilo o tom, že pod tragédiu sa zrejme podpísala nepozornosť mladého vodiča Jána (20). Polícia však priniesla nové informácie, z ktorých vyplýva, že nevinné životy mohli vyhasnúť aj pre niečo úplne iné. Hazard sa mladíkovi nevyplatil.

Sám utrpel ťažké zranenia. S Jánom však sedeli v aute aj jeho najbližší. A tí zaplatili najvyššiu cenu. Otec Ján (†52) a sestra Melinda (†26) sa už nikdy nevrátia domov. Prežila 47-ročná mama Helena, ktorú však museli resuscitovať. Ďalší účastník nehody, 31-ročný Vladimír, utrpel zlomeninu rebier, pleca a ramena. Vo vážnom stave ho previezli do nemocnice v Košiciach.

Nehoda na východe: Ján
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Prečítajte si aj: Hrozné následky nehody v Turni nad Bodvou: Ján prišiel o vlastného otca (†52) a sestru (†26)

Ján šoféroval v osudný deň vozidlo VW Golf od obce Drienovec. Pri odbočovaní z hlavnej cesty na vedľajšiu, smerom do Turne nad Bodvou, nedal podľa doterajšieho vyšetrovania prednosť v jazde. Oproti však išlo vozidlo Alfa Romeo. V ňom sedeli Albert (†51) a Eva (†59). Obaja utrpeli fatálne zranenia a tiež boli na mieste mŕtvi. Do Košíc, kam smerovali za prácou, už nedorazili.

Nové zistenia

Hovorilo sa, že čelnú zrážku dvoch vozidiel zapríčinila nepozornosť. Polícia ale zverejnila nové informácie, ktoré na prípad vrhajú úplné iné svetlo. "Dychovú skúšku na mieste vykonať nebolo možné. Na zistenie prítomnosti alkoholu alebo iných návykových látok bola vodičovi vozidla zn. VW Golf odobratá krv, u nebohého vodiča bola prítomnosť týchto látok zisťovaná pri pitve," priblížila košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Vodič Ján (20)
Zobraziť galériu (5)
Vodič Ján (20)  (Zdroj: Facebook/J.G.)

Výsledky ukázali, že nebohý vodič si pred jazdou nevypil. "Zarážajúci je však výsledok toxikologického vyšetrenia 20-ročného vinníka Jána. Špecializovaným zdravotníckym pracoviskom bola v jeho krvi zistená prítomnosť metamfetamínu (pervitín), amfetamínu a benzodiazepínov, teda omamných a psychotropných látok, ktoré sú schopné ovplyvniť psychiku ich užívateľa," dodala hovorkyňa.

Policajný vyšetrovateľ začal bezprostredne po dopravnej nehode trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. To sa však, zdá sa, zmení. "Na základe výsledkov toxikologického vyšetrenia a podľa výsledkov znaleckého skúmania, na ktoré polícia ešte čaká, dôjde aj k zmene právnej kvalifikácie s prísnejšou trestnou sadzbou," vysvetlila Ivanová.

Mladučká Melinda mala celý život pred sebou.
Zobraziť galériu (5)
Mladučká Melinda mala celý život pred sebou.  (Zdroj: Facebook/M.G.)

To, že po užití takýchto látok si 20-ročný Ján sadol za volant vozidla aj napriek tomu, že okrem svojho mal zodpovednosť aj za život ďalších 4 ľudí, je podľa hovorkyne maximálne nezodpovedné. "Hovorí sa, že každý je strojcom svojho šťastia, tento mladík mal však v rukách životy 4 ľudí, s ktorými hazardoval," povedala.

Nehoda na východe: Ján
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

"Obviňovať je ľahko, súdiť ťažko. Volant v rukách ktoréhokoľvek vodiča je zbraň, s ktorou treba narábať opatrne, s „čistou hlavou“, sústredene. Život je to najcennejšie, čo každý z nás má. Len maximálna sústredenosť, opatrnosť a ostražitosť môže predísť zbytočným tragédiám, škodám na zdraví či majetku," uzavrela Ivanová.

Viac o téme: NehodaDrogyTurňa nad Bodvou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu