Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Samuel, ktorý zaútočil sekerou na manželov v ich dome pri Žiline, dostal tvrdý trest!

Brutálny útok v Kotešovej pri Žiline. Zobraziť galériu (2)
Brutálny útok v Kotešovej pri Žiline. (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

ŽILINA - Samuel z okresu Topoľčany, ktorý 1. novembra minulého roka zaútočil sekerou na starší manželský pár, spoznal svoj trest. Dostal štrnásť rokov natvrdo. Z basy by tak mal vyjsť ako 38-ročný. Rozsudok však ešte nie je právoplatný.

Besnenie dvadsaťštyriročného muža neprežila 70-ročná žena, ktorá podľahla zraneniam po tom, ako na ňu mladík zaútočil sekerou. Ten bol podľa svedkov nafetovaný a polonahý.

Otrasný prípad sa stal vlani 1. novembra v raňajších hodinách. Samuel mal najskôr fyzicky napadnúť muža v rodinnom dome v Kotešovej pri Žiline. Jeho surový útok sa stal osudným Márii, ktorá ťažkým zraneniam podľahla v nemocnici.

Útok v Bytči
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Polícia útočníka zadržala ihneď po čine. „Útokom sekerou miereným na oblasť hlavy spôsobil mužovi zranenie s bližšie neurčeným časom liečenia. Následne pravdepodobne na dvore rodinného domu napadol sekerou 70-ročnú dôchodkyňu. Úderom do oblasti hlavy spôsobil žene ťažké zranenie, ktorému po prevoze do nemocnice podľahla,“ spresnila v tom čase žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Čítajte aj: Detaily masakru v Kotešovej: Zdrogovaný Samuel (24) útočil sekerou na nevinných ľudí, Mária (†70) neprežila


„Dôvodom väzby je obava z úteku obvineného, ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie o väzbe zatiaľ nie je právoplatné, obvinený si ponechal lehotu na podanie sťažnosti,“ povedal dva dni po incidente hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik.

Súd, ktorý sa konal 7. júna, poslal Samuela za mreže na 14 rokov. Rozsudok ale ešte nie je právoplatný. Ako informovali tvnoviny.sk, aj obžalovaný aj prokuratúra si nechali 15-dňovú lehotu na odvolanie. Podľa rozsudku konal v stave zmenenej príčetnosti po použití alkoholu, drog a LSD. Trest by si mal odpykať vo väzení so stredným stupňom stráženia.

Viac o téme: ManželiaSekeraÚtokKotešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu