Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma pred univerzitou v Bratislave: VIDEO Mladá žena riskovala, vrazili do nej dve autá

Pred budovou bratislavskej univerzity došlo k desivej nehode. Zobraziť galériu (8)
Pred budovou bratislavskej univerzity došlo k desivej nehode. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Keď Dominika krátko po 12. hodine prechádzala po Šafárikovom námestí v Bratislave neďaleko budovy Univerzity Komenského, ani v zlom sne jej nenapadlo, čoho bude svedkom. Na vlastné oči videla zrážku chodkyne s dvoma autami. Podľa jej slov žena letela po náraze vzduchom ako handrová bábika. Na mieste zasahovala polícia aj záchranári.

Zhrozená svedkyňa priznala, že z toho, čo videla, jej prišlo nevoľno. Nebola sama, aj ďalší okoloidúci sa len nemo prizerali tomu, čo sa deje. Viacerí však okamžite smerovali zrazenej mladej žene na pomoc. "Všetko sa odohralo veľmi rýchlo, ani presne neviem, či ju zrazilo len jedno auto," uviedla Dominika.

Nehoda na Šafárikovom námestí.

 Aké kontrétne zranenia utrpela chodkyňa v súčasnosti nie je známe. "Podľa výzvy na tiesňovú linku 155 bola žena pri vedomí, avšak v šoku. Vyslali sme k nej záchranárov, ktorí ju ošetrili a s viacerými poraneniami previezli do nemocnice," reagovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

 

Udalosť ovplyvnila aj dopravu v hlavnom meste, keďže ide o frekventovaný ťah. Ako na mikroblogovacej sieti Twitter informoval dopravný servis Zelená vlna, blokovaný bol jeden jazdný pruh.

Nemuselo sa to stať

Polícia neskôr na sociálnej sieti doplnila, že chodkyňa mala v čase nehody v ušiach slúchadlá, išla mimo vyznačeného priechodu pre chodcov, neďaleký semafor navyše v tom čase pre peších ukazoval červený svetelný signál. Ukázalo sa, že skutočne došlo k stretu s dvomi vozidlami, ktoré smerovali od Pribinovej ulice do Karlovej Vsi. "Len pár metrov od miesta, kde došlo k dopravnej nehode bol priechod pre chodcov," dodali zástupcovia zákona.

Mrazivá snímka: Slúchadlá, ktoré mala chodkyňa v čase zrážky v ušiach, sa zachytili o spätné zrkadlo auta.
Zobraziť galériu (8)
Mrazivá snímka: Slúchadlá, ktoré mala chodkyňa v čase zrážky v ušiach, sa zachytili o spätné zrkadlo auta.  (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Polícia dodala, že požitie alkoholických nápojov bolo u všetkých účastníkov dopravnej nehody na mieste vylúčené. Ďalšie okolnosti tejto udalosti, ako aj miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania. "Polícia v Bratislavskom kraji opätovne vyzýva chodcov, aby pri priechode cez cestu dbali o svoju bezpečnosť! Je nebezpečné rozptyľovať sa mobilom, prípadne počúvaním hudby. Chvíľka nepozornosti môže mať nezvratné následky na živote a zdraví," upozornili na záver.

Viac o téme: NehodaChodecBratislavaŠafárikovo námestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu