Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNA SPRÁVA Vražda v Nových Zámkoch: Útočník oblial Adrianu (†39) kyselinou, FOTO z miesta činu

Útok kyselinou neprežila 39-ročná žena. Zobraziť galériu (10)
Útok kyselinou neprežila 39-ročná žena. (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

NOVÉ ZÁMKY - Útok, ktorý sa odohral v piatok v skorých ranných hodinách v Nových Zámkoch, vyvoláva hrôzu. Polícia priblížila, že 39-ročná žena sa stala obeťou neznámej osoby v čase, keď venčila psíka. Na tvár jej vyliali žieravú látku a následky boli natoľko vážne, že Adriana v nemocnici zomrela. Prípadom sa v súčasnosti zaoberá polícia.

Šokujúce je, že pomoc si Adriana zvládla privolať sama. "Je hospitalizovaná na anesteziologicko – resuscitačnom oddelení," uviedla spočiatku polícia. Neskôr však priniesli smutnú správu - obeť útoku zomrela.

Na mieste zostalo oblečenie napadnutej ženy. V nemocnici bohužiaľ vydýchla naposledy.
Zobraziť galériu (10)
Na mieste zostalo oblečenie napadnutej ženy. V nemocnici bohužiaľ vydýchla naposledy.  (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Ženu hospitalizovali vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch. Hovorca Ivan Podolský potvrdil, že prijatá pacientka bola poliata neznámou žieravinou v tvárovej časti. "Žieravina spôsobila ťažké poranenie s následným zlyhaním životných funkcií vedúcim k úmrtiu. Rodine a pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť," dodal.

Dráma v Nových Zámkoch: FOTO Adriánkov (5) život opäť visel na vlásku, otrasný pohľad na matku

Zabezpečujú dôkazy

Udalosť sa odohrala na Nábrežnej ulici približne o pol šiestej ráno, keď 39-ročná žena venčila psa. "Polícia v prípade koná, zabezpečujeme dôkazy a vykonávame prvotné úkony na mieste činu," priblížili zástupcovia zákona ešte doobeda.

Útok kyselinou neprežila 39-ročná
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

K prípadu sa vyjadrila aj ministerka vnútra Denisa Saková. "Som šokovaná z tohto útoku v Nových Zámkoch. Policia musí vyvinúť maximálne úsilie, aby prípad objasnila," uviedla na sociálnej sieti. Polícia neskôr uviedla, že vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície KR PZ v Nitre, ktorý prípad prevzal, už začal trestné stíhanie vo veci pre zločin zabitia.

Nemalo ísť o náhodný útok

Podľa našich informácií nemalo ísť o úplne náhodný útok. Objavili sa aj správy o tom, že čin súvisel s expriateľom zosnulej ženy. Čo však bolo skutočnou príčinou preukáže až policajné vyšetrovanie. "Na objasnení prípadu intenzívne pracujú policajti z viacerých okresov. K motívu sa však momentálne nebudeme vyjadrovať," uzavrela polícia.

Útok kyselinou neprežila 39-ročná
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Náčelník mestskej polície Nové Zámky Jozef Tököly uviedol, že mestská polícia sa k vyšetrovaniu prípadu nevyjadruje, nakoľko ide o naozaj závažný trestný čin. "My sme akurát zabezpečili veci na základe požiadania štátnej polície," povedal.

Zároveň však priblížil, že na 90 percent nejde o čin zúfalca, ktorý ohrozuje okolie, ale o cielený útok. "Či skutok vykonal dotyčný, alebo ide o objednávku, nevieme," dodal s tým, že verejnosť by sa nemala obávať, že išlo o bezdôvodný útok.

Chlapček na parapete

Len pred pár dňami šokoval Nové Zámky iný prípad. Na Léckej ulici sa na parapete okna na štvrtom poschodí pohyboval len 5-ročný chlapček, zatiaľ čo jeho matka spala v izbe. Našťastie stihli zasiahnuť zástupcovia zákona. 

Policajti zachránili dieťa.
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Polícia informovala, že žena bola pod vplyvom alkoholu aj omamných a psychotropných látok. Dieťa po udalosti skončilo v nemocnici, prípadu sa ujala sociálna kuratela. 

MIMORIADNA SPRÁVA Vražda v
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Adriánka (5) však v nemocnici hospitalizovali aj pred takmer dvoma rokmi. Vtedy však z okna vypadol a utrpel vážne zranenia, z ktorých sa liečil niekoľko mesiacov. "Polícia v tomto prípade koná pre podozrenie z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Viac o téme: ŽenaKyselinaútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu