Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záhadná smrť Lýdie (†28) spod Tatier: V rieke Poprad našiel jej bezvládne telo okoloidúci

Lýdiu našli mŕtvu v rieke Poprad. Zobraziť galériu (2)
Lýdiu našli mŕtvu v rieke Poprad. (Zdroj: Facebook/L.P.)

POPRAD - Muž, ktorý prechádzal v pondelok ráno popri cyklistickom chodníku v meste Svit, ani v najhorších snoch nepredpokladal, čoho bude svedkom. Keď jeho pohľad padol na hladinu rieky Poprad, spozornel. Vo vode niečo zbadal. Neskôr si uvedomil, že ide o ľudské telo. Okamžite preto privolal zdravotníkov. Aj napriek ich snahe však musel lekár skonštatovať smrť.

Prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová priblížila, že privolaný lekár poskytol prvú pomoc, ale nepomohla ani resuscitácia. Žena už nejavila známky života. "Na miesto bol prizvaný aj obhliadajúci lekár, ktorý po obhliadke tela nebohej ženy konštatoval smrť, predbežne bez zavinenia cudzej osoby," informovala hovorkyňa.

Prípadom sa zaoberá polícia

Čo sa stalo mladej žene osudným preukáže až pitva. Prípadom sa v súčasnosti zaoberá polícia vo Svite. "Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Ligdayová.

Lýdiu našli mŕtvu v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/L.P.)

Smrť v rieke Poprad mala nájsť len 28-ročná Lýdia. Pracovala ako konzultantka v jednej z miestnych bánk. Nik si nevie vysvetliť, čo sa mohlo stať. Denník Nový čas uvádza, že asi 90 metrov od miesta, kde ležala nebohá, sa našla igelitová taška, ktorá jej patrila. Boli v nej cigarety, keksy, džús a mobil. Ohorky cigariet rovnakej značky sa mali nájsť aj na brehu. Telo malo vo vode ležať približne desať hodín, malo mať zranenia po páde. 

VIDEO Nočná tragédia v Banskej Bystrici: Muž (†61) zahynul pri výbuchu v byte

Či svoj život mladá žena ukončila dobrovoľne, išlo o nešťastnú náhodu a pošmyknutie zo strmého svahu, alebo sa pod jej smrť niekto podpísal, preukáže až policajné vyšetrovanie. 

Viac o téme: ŽenaSmrťUtopeniePoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu