Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Polícia zatrhla činnosť daňovým podvodníkom: Štát okradli o poldruha milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

BRATISLAVA - Polícia vzniesla obvinenie voči siedmim osobám za pokračovací zločin skrátenia dane a poistného ako členom organizovanej skupiny s doposiaľ zadokumentovanou škodou vo výške 1.515.719 eur. Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvinených do väzby, s ktorým sa prokurátor stotožnil. Na sociálnej sieti o tom informuje polícia SR.

Sudca pre prípravné konanie podľa nej 29. marca vzal všetkých siedmich obvinených do väzby. Obvinenie je výsledkom akcie Média 3 zo stredy 27. marca. "Boli v nej vykonávané tri prehliadky iných priestorov a 11 domových prehliadok, pričom bolo zadržaných sedem obvinených osôb a tri podozrivé osoby," spresnila polícia s tým, že počas realizácie akcie bola rozložená organizovaná skupina páchateľov, do ktorej bolo zapojených 62 podvodných spoločností.

Trestná činnosť obvinených osôb mala podľa polície súvis s realizáciami pod názvami Média 1 a 2, teda s páchaním závažnej daňovej trestnej činnosti krátením vlastnej daňovej povinnosti s reklamnými službami.
 

Viac o téme: PodvodPoistné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu