Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

AKTUÁLNE Hasiči zasahujú pri požiari bytovky v Hnúšti, evakuácia 17 osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

HNÚŠŤA – Evakuáciu 17 osôb si vyžiadal požiar strechy trojpodlažnej bytovky v Hačave – Skálí, miestnej časti mesta Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota. Informoval o tom Marián Brádňan z Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Rimavskej Sobote.

„Stále pokračuje rozoberanie strechy. Je tam veľmi zlý prístup, keďže okolo sú stromy. Nepodarilo sa nám preto ani rozložiť náš rebrík a museli sme privolať dobrovoľných hasičov z Klenovca s ich plošinou," priblížil Brádňan s tým, že hasiči pokračujú v zásahu, ktorý zrejme potrvá dlhšie.

„Pod strechou zo zatiaľ nezistených príčin vznikol požiar a zachvátil celú strechu aj s nosnou konštrukciou. Momentálne rozoberáme plechy a dohášame lokálne ohniská,“ uviedol pre agentúru SITA Marián Brádňan z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Ako ďalej uviedol, pre neustále dymenie zasahujú hasiči v dýchacích prístrojoch. „Evakuačný autobus sme nemuseli použiť, lebo 17 osôb sa uchýlilo do vedľajšej bytovky k známym,“ dodal Brádňan s tým, že nikto nebol zranený. Na mieste sú príslušníci HaZZ z Hnúšte, z Rimavskej Soboty, z Banskej Bystrice a dobrovoľní hasiči z Klenovca. 

Viac o téme: PožiarStrecha BytovkaHnúšťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu