Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na hudobnom festivale na Donovaloch vrazil do ľudí skúter, hlásia štyroch zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NOVÁ HOĽA – Na Donovaloch, kde sa aktuálne koná hudobný festival, mal do davu ľudí vraziť snežný skúter. Šoférovať ho mal muž pod vplyvom alkoholu. Z prvotných informácií nebolo známe, koľko ľudí utŕžilo zranenia. Hovorkyňa záchranárov potvrdila, že incident si vyžiadal jednu ťažko zranenú osobu, ktorá bola prevezená do banskobystrickej nemocnice.

„Na zjazdovke Nová hoľa na Donovaloch zrazil snežený skúter skupinku ľudí, je tu viacej vážne zranených ľudí, ktorých zvážajú dolu,“ povedal nám krátko pred 20. hodinou Michal.

S informáciou od čitateľa sme kontaktovali Operačné stredisko Horskej záchrannej služby Veľká Fatra – Donovaly. Operátor udalosť potvrdil.

Horská záchranná služba neskôr na svojej sociálnej sieti priblížila, že incident sa stal na obľúbenom hudobnom festivale Donovalyfest.

„Do davu ľudí nabúral vodič na skútri. Pod zjazdovku Nová hoľa boli okamžite vyslaní horskí záchranári, posádky RZP, RLP, príslušníci polície aj HaZZ. Na mieste sa nachádzali štyri zranené osoby, z toho jedna bola zranená ťažko a tri ľahko. Záchranári zranené osoby ošetrili, ťažko zranená 55-ročná žena slovenskej národnosti bola transportovaná do nemocnice v Banskej Bystrici. Páchateľ bol príslušníkmi PZ SR zadržaný a pozadie incidentu bude predmetom vyšetrovania,“ spresnila HZS.

„Áno, môžem potvrdiť zásah záchranárov, našťastie pri incidente utrpela poranenia len jedna osoba. Záchranári ju po ošetrení previezli do nemocnice v Banskej Bystrici,“ povedala pre Topky.sk hovorkyňa Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby Alena Krčová.

Podľa Aktuality.sk mal skúter šoférovať muž, ktorý pod vplyvom alkoholu.

Viac o téme: NehodaDonovalySkúter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu