Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Falošný plastický chirurg má ďalší problém: Prokuratúra voči nemu vedie tri konania

Yassine Ghazi Zobraziť galériu (3)
Yassine Ghazi (Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

BRATISLAVA - Voči plastickému chirurgovi Yassinovi G. ktorý pôsobil bez atestácie v bratislavskom súkromnom zariadení Adelais Clinique a ktorého odsúdili na začiatku tohto roka za podvodné praktiky aj v Rakúsku, v súčasnosti vedie Okresná prokuratúra Bratislava I tri trestné konania.

"V predmetnej veci obvineného Yassina G. sú aktuálne vedené tri trestné konania na Okresnej prokuratúre Bratislava I, v ktorých táto osoba vystupuje v procesnom postavení obvineného. Aktuálne sa opätovne doručujú obvinenému relevantné písomnosti (uznesenie o vznesení obvinenia, výzva na zvolenie si obhajcu a podobne), keďže tieto sa obvinenému nepodarilo prvotne doručiť do miesta jeho pobytu v Rakúskej republike," uviedol v piatok prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Matej Izakovič.

Rozhodnutie viedenského súdu

Medzičasom bolo podľa jeho slov zistené, že obvinený bol zadržaný v Rakúskej republike a v súčasnosti sa nachádza v predbežnej väzbe rakúskych justičných orgánov, kde sa mu tieto písomnosti aj doručujú. "Vzhľadom na uvedené nie je možné určiť ani predpokladaný termín podania obžaloby na uvedenú osobu," dodal prokurátor.

Falošný plastický chirurg má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Na príslušnom odbore v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I je aktuálne vedených päť trestných konaní pre trestný čin poškodenie zdravia," ozrejmila zase v polovici januára bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. V troch trestných veciach bolo podľa jej slov vznesené obvinenie 41-ročnému mužovi pre zločin poškodenie zdravia. Doplnila, že vo všetkých prípadoch sa vykonávajú procesné úkony v súlade s trestným poriadkom.

Falošný plastický chirurg, ktorý pôsobil aj na Slovensku: Prišlo odsúdenie vo Viedni

Viedenský súd udelil na začiatku januára tomuto mužovi trest odňatia slobody podmienečne na dva roky, z toho osem mesiacov si má odsedieť. Rozhodnutie súdu ešte nebolo právoplatné. Obžalovaný, ktorý si najal prvotriedneho obhajcu Herberta Eichensedera, svoju vinu priznal, ďalšie podrobnosti však neposkytol.Lekár bez atestácie Yassine G., vystupujúci ako plastický chirurg, pôsobil po odchode zo Slovenska v zdravotníckom zariadení vo viedenskej štvrti Meidling. Informáciu priniesol v januári rakúsky portál heute.at. Yassine G. začal v skrášľujúcom centre vo Viedni pôsobiť bez získania potrebnej registrácie.

Výpovede poškodených

Na viedenskom súde podľa rakúskeho portálu vypovedala poškodená 24-ročná Rana A., ktorá uviedla, že muž jej operoval prsia bez celkovej narkózy. Po tom, ako kričala od bolesti, jej vpichol ďalšiu injekciu s lokálnou anestéziou a išiel fajčiť. Pri zákroku mal oblečený bežný odev a nemal žiadne ochranné pracovné pomôcky, ako rúško či rukavice. Žena dostala po zákroku infekciu.

Falošný plastický chirurg má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Dr.Yassine Ghazi Aesthetic Training)

Ďalšia obeť skončila po vsadení prsných implantátov s otvorenými ranami, druhá mala dýchacie problémy po estetickej operácii nosa a inej uskutočnil liposukciu za 1600 eur. Pacienti, ktorí sa na operácie v bratislavskej klinike Adelais Clinique sťažovali, "mali poškodené zdravie", poukázal v minulosti Úrad Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Bolestivé komplikácie hlásili napríklad po operácii prsníkov, aplikovaní kyseliny hyalurónovej či pri operácii kŕčových žíl.

BSK v roku 2016 stopol činnosť súkromného zariadenia Adelais Clinique, pretože nemala potrebné povolenie na vykonávanie plastických operácií, hoci ich robiť mala. Voči klinike vtedy začal aj správne konanie. BSK taktiež odstúpil polícii prípady viacerých nespokojných pacientov.

Viac o téme: Plastický chirurgProkuratúraYassine G.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu