Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ Tragická nehoda pri Svidníku: FOTO Cesta je neprejazdná, Peter (†46) nemal šancu

Zrážka dodávky s kamiónom si vyžiadala jednu obeť. Zobraziť galériu (5)
Zrážka dodávky s kamiónom si vyžiadala jednu obeť. (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ, Twitter/ Zelená Vlna)

RAKOVČÍK – Medzi Rakovčíkom a Šarišským Štiavnikom sa pred deviatou hodinou ráno zrazil kamión s dodávkou. Nehodovú udalosť s následkom smrti v týchto chvíľach odstraňujú hasiči. Štátna cesta I/21 je aktuálne uzavretá v oboch jazdných pruhoch, Zelená Vlna vodičom odporúča, aby zvolili obchádzku cez Stropkov.

Hasiči zo Svidníka momentálne zasahujú pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste I/21 v katastri obce Rakovčík, okres Svidník. 

Zrážka dodávky s kamiónom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Pri nehode došlo k zrážke dodávky, ktorú viedol 46-ročný Peter, a nákladného vozidla s poľskou poznávacou značkou, ktoré viedol 26-ročný Michal. Dodávka po náraze skončila mimo vozovky. „Vodič dodávky na mieste mŕtvy. Vodič kamiónu mal dychovú skúšku negatívnu. Okolnosti a príčina nehody sú v štádiu vyšetrovania,“ spresnila polícia.

Vážna dopravná nehoda v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru krátko po nešťastí informovala, že „následkom nehody utrpeli dve osoby zranenia rôzneho rozsahu. Hasiči vyslobodili zranenú osobu z dodávky pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia, poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru.“ Zdôraznila, že štátna cesta je momentálne uzavretá v oboch jazdných pruhoch.  

Vážna dopravná nehoda v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Podľa hovorkyne skupiny Falck Kataríny Načiniakovej vodič dodávky pri zrážke utrpel devastačné poranenia nezlučiteľné so životom, privolaný lekár musel skonštatovať smrť.

„Vodič kamióna utrpel len ľahké poranenie v oblasti hornej končatiny. Bol prevezený do nemocnice vo Svidníku. Na mieste zasahovali posádky rýchlej lekárskej pomoci Svidník a rýchlej zdravotnej pomoci Stropkov,“ dodala Načiniaková.

Viac o téme: NehodaSvidník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu