Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúce VIDEO: Tehotná žena s malým dieťaťom nemala cestovný lístok, strážnici použili násilie

Strážnici tehotnú ženu nešetrili. Zobraziť galériu (2)
Strážnici tehotnú ženu nešetrili. (Zdroj: Reprofoto/Youtube - Ky Sinh)

ŠTOKHOLM – Rozhorčené reakcie vyvolalo video, ktoré zachytáva situáciu na stanici metra v švédskom Štokholme. Ženu vo vysokom štádiu tehotenstva, ktorá má navyše po boku malú dcérku, miestni strážnici vôbec nešetrili a nebrali ohľad na to, že je v očakávaní. Keďže nemala platný cestovný lístok a odmietla uhradiť pokutu, stavili na hrubú silu.

Verejnosť najviac šokoval fakt, že ženu, ktorá bola v čase incidentu vo ôsmom mesiaci tehotenstva, pritlačili násilne na lavičku, čím jej dokonca spôsobili zranenia, pre ktoré ju museli transportovať do nemocnice. Jej malá dcérka sa všetkému prizerala a plakala. O prípade informoval portál BBC

Strážnikov po ich konaní suspendovali, až kým sa prípad nevyšetrí. Napriek tomu, že žena nemala platný cestovný lístok a odmietala spolupracovať, postupovali veľmi hrubo.

"Existuje veľa videí z mobilných telefónov, ktoré zaznamenali túto udalosť a naznačujú, že ochranka zasahovala s prílišnou silou," uviedol pre švédske médiá Henrik Palmer, ktorý pôsobí ako operátor verejnej dopravy v Štokholme. Keďže žena nemala pri sebe platný cestovný lístok, povedal, že bolo ťažké urobiť rozumný úsudok. Priznal však, že incident nebol riešený správne ako celok. Prípad je v súčasnosti v rukách polície.

Strážnici tehotnú ženu nešetrili.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Youtube - Ky Sinh)

Video sa rýchlo začalo šíriť na sociálnej sieti a mnohí poukazovali aj na to, že sa pod incident podpísali rasistické dôvody. Jedna z miestnych organizácií tvrdí, že za posledné mesiace nejde o prvý prípad, keď strážnici použili hrubú silu na ľudí farebnej pleti. V mnohých prípadoch malo ísť podľa nich o úplne zbytočné zásahy.

Viac o téme: NásilieTehotná ženaŠvédskoMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu