Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mrazivé zistenie o tragickom požiari v Poľsku: Dievčatá nemali šancu z ohnivej pasce utiecť

(Zdroj: Facebook, profimedia.sk)

VARŠAVA - Päť dospievajúcich dievčat, ktoré zahynuli pri minulotýždňovom požiari v tzv. únikovej miestnosti na severe Poľska, nemalo šancu pred plameňmi utiecť. Uviedol to v stredu podľa agentúry DPA hovorca okresnej prokuratúry v meste Koszalin, kde k tragédii došlo.

Kľučka z dverí v hernej miestnosti, kde dievčatá zahynuli, bola podľa jeho slov odmontovaná a ukrytá, pričom jej nájdenie bolo súčasťou únikovej hry. Plamene, ktoré miestnosť zachvátili, zároveň znemožnili, aby dievčatá zachránil niekto zvonka. Zablokovali totiž cestu medzi nimi a 25-ročným mužom, ktorý v tejto únikovej miestnosti pracoval. Muž utŕžil pri piatkovej nehode vážne popáleniny.

Pomoc pre 15-ročné dievčatá nedorazila včas na to, aby ich zachránila, a tínedžerky, ktoré sa stretli, aby oslávili narodeniny jednej z nich, sa tak uplynulý piatok v únikovej miestnosti udusili. Ich spoločný pohreb, ktorý pripravuje a financuje samotné mesto Koszalin, sa uskutoční vo štvrtok.

"Okrem dverí neexistovala iná úniková cesta," uviedol hovorca prokuratúry Ryszard Gąsiorowski a dodal, že okná v miestnosti boli prekryté sadrokartónom.

Poľská prokuratúra v rámci vyšetrovania prípadu obvinila 28-ročného majiteľa zariadenia pre únikové hry v Koszaline Milosza S. z úmyselného vytvorenia požiarneho nebezpečenstva a neúmyselného spôsobenia piatich úmrtí. Muža vzali do väzby, pričom v súvislosti so zmienenými obvineniami mu hrozí až osemročné väzenie.

Únikové hry sú dobrodružné hry, ktorých účastníci sú uzavretí v jednej na hru uspôsobenej miestnosti, v ktorej musia hľadať stopy a indície, riešiť hádanky a uniknúť z nej v stanovenom čase. Takéto hry sa na celom svete tešia veľkej obľube a len v Poľsku je prevádzkarní určených na ich hranie približne 1000.
 

Viac o téme: TragédiaPoľskoKoszalinúniková hra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu