Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nevinný výlet sa zmenil na tvrdý boj o život: Dráma v Malej Fatre, turistov ratovali až záchranári

Záchranári ratovali štvoricu turistov Zobraziť galériu (3)
Záchranári ratovali štvoricu turistov (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

MALÁ FATRA – Štvoricu turistov v Malej Fatre hľadali v sobotu (5.1.) večer horskí záchranári. Skupinu sa im po takmer štyroch hodinách pátrania podarilo lokalizovať nad Zajacovou.

FOTO z Vysokých Tatier: Obľúbenú Chatu pod Rysmi zasiahla veľká lavína

Príslušníci Horskej záchrannej služby (HZS) na svojej oficiálnej webovej stránke informovali, že o pomoc ich požiadal kamarát štvorice turistov. Tí schádzali z Veľkého Kriváňa a poslali mu SMS správu, že sa blížia k Snilovskému sedlu. Nakoľko už bola kabínková lanová dráha odstavená, netrúfli si zísť peši do Vrátnej. Horskí záchranári požiadali prevádzkovateľa lanovej dráhy o mimoriadne spustenie lanovky, ktorou sa vyviezli do Snilovského sedla.

Záchranári ratovali štvoricu turistov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

Tam ich však ani po prepátraní okolia nenašli. „S mužmi nebolo možné sa telefonicky skontaktovať. Neodpovedali ani na SMS správy. Do terénu odišli ďalšie skupiny záchranárov, ktorí prehľadávali všetky možné zostupové trasy z Veľkého Kriváňa. Takmer po štyroch hodinách pátrania sa podarilo skupinu lokalizovať nad Zajacovou,“ uvádza sa na stránke s tým, že po náročnom zostupe v ťažkých zimných podmienkach boli premrznutí a vyčerpaní, ale bez zranení. Skupina následne v sprievode HZS zostúpila k terénnemu autu. Tým ich previezli na Dom HZS v Štefanovej. Odtiaľ už pokračovali samostatne.

Záchranári ratovali štvoricu turistov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

 

Viac o téme: ZáchranáriTuristiMalá Fatra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu