Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tínedžerka na deti vypustila psy: Julku (9) zranili vážne, vlastným telom chránila brata (4)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIPNO – Detské zimné radovánky skončili beštiálnym útokom psov. Podľa doterajších zistení polície ich na skupinku detí z klietok vypustila tínedžerka. Rodičia boli v tom čase bezmocní. Útoku na 4-ročného chlapca nemohli zabrániť. Keď ho však jeden zo psov začal ťahať za ruku, zakročila jeho sestrička. Malá hrdinka tak v dôsledku toho, že chránila súrodenca vlastným telom, utŕžila vážne zranenia.

Nešťastná udalosť sa stala v tretiu adventnú nedeľu v katastrálnom území obce Lipno (Kujavsko-pomoranské vojvodstvo). Súrodenci sa radovali z čerstvo napadaného snehu. Preto vzali sánky a so skupinkou detí a rodičmi sa vybrali na neďaleký kopec.

Deti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Netrvalo dlho a detská radosť sa zmenila na boj o život. Len 9-ročná Julka vlastným telom bránila o päť rokov mladšieho brata Kacpera pred krvavým útokom dvoch veľkých psov. Tie Julke spôsobili vážne zranenia a skončila v nemocnici. „Chytil ho za ruku a ťahal ho po chodníku,“ opisuje incident malá hrdinka.

Pes
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Poľská polícia sa prípadom začala zaoberať v utorok. Tamojší denník tvn24.pl uvádza, že psy má na svedomí tínedžerka, ktorá im úmyselne otvorila klietky nachádzajúce sa na pozemku v blízkosti kopca. Konkrétne išlo o bernardína a nemeckého ovčiaka.

Pes
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa slov reportérky, ktorá na inkriminovanom mieste vypočúvala Julkinu matku, jej dcéra počas napadnutia ani nekričala. Vraj iba chránila súrodenca pred ostrými hryzákmi. Utŕžila tak zranenia v oblasti hlavy a rúk. Situácia sa stala dramatickejšou, keď sa ukázalo, že dospelí boli v tom čase bezmocní. „Dospelí neboli schopní útoku zabrániť,“ uviedla policajná hovorkyňa Małgorzata Małkińska. Dodala, že psy boli zaočkované. Našťastie, dievčatko je mimo ohrozenia života. No jeho zdravotný stav zostáva naďalej vážny.

Viac o téme: PoľskoPesDetiÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu