Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Súd rozhodol o Kočnerovi: FOTO Čakajú ho dlhé mesiace a najprísnejšia väzba

Mariana Koćnera priviezli s putami na rukách na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Rozhoduje sa o sprísnení jeho väzby. Zobraziť galériu (7)
Mariana Koćnera priviezli s putami na rukách na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Rozhoduje sa o sprísnení jeho väzby. (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

BANSKÁ BYSTRICA - Ostane za mrežami? Marian Kočner je vo väzbe už takmer pol roka. Prokurátor Ján Šanta navrhol jeho väzobné stíhanie predĺžiť, dokonca mu väzbu aj sprísniť. O jeho návrhu dnes rozhoduje Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Prítomný je aj samotný Kočner.

Kontroverzného podnikateľa priviezli na súd v Banskej Bystrici kukláči s putami na rukách. Na predchádzajúce pojednávania nechodil. Keď žiadal o prepustenie z väzby, zastupovali ho len jeho advokáti. 

Mariana Koćnera priviezli s
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Pojednávanie trvalo asi dve a pol hodiny, kedy sudca vypočúval Kočnera. Špeciálny prokurátor Ján Šanta na súd neprišiel. O 14:00 malo padnúť rozhodnutie o tom, či podnikateľovi väzbu predĺžia a sprísnia. Advokáti Mariana Kočnera sa teraz k otázkam vyjadrovať nechceli, rozprávať budú až po uznesení. Kočnera vyviedli zo súdnej siene kukláči.

Nakoniec súd rozhodol až tesne pred 16:00. Sudca Kočnerovi väzbu sprísnil a predĺžil do 28. apríla 2019. Rozhodnutie však nie je právoplatné, Kočner podal sťažnosť. Kolúzna väzba je najprísnejšia, podnikateľovi bude kontrolovaná pošta, návštevy aj telefonáty. 

Pred pojednávacou sálou stoja kukláči
Zobraziť galériu (7)
Pred pojednávacou sálou stoja kukláči  (Zdroj: Topky.sk)

Marian Kočner je obvinený v kauze falšovania zmeniek spolu s Pavlom Ruskom, exšéfom televízie Markíza. Najvyšší súd poslal Kočnera do väzby 28. júla. Okrem toho má podnikateľ na krku viacero obvinení ekonomického charakteru. Rovnako je spájaný aj s vraždou novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Za objednávateľa ho mal označiť jeden z obvinených, Zoltán Andruskó. 

Kočner sa chce dostať von za každú cenu: Z väzby mal posielať lístočky, o pomoc žiadal aj Bödöra

Prokurátor Ján Šanta podal návrh na predĺženie Kočnerovej väzby, ako aj jej sprísnenie. Podľa medializovaných informácií sa má Kočner z väzby snažiť o ovplyvnenie svedkov. Dokonca mal posielať lístočky, v ktorých mal žiadať o pomoc vplyvných ľudí. 

Mariana Kočnera priviezli s putami na rukách.
Zobraziť galériu (7)
Mariana Kočnera priviezli s putami na rukách.  (Zdroj: Topky.sk)

„Policajti NAKA zaistili 'motáky' - lístočky, 26. novembra a overené fotokópie všetkých lístočkov odstúpili dozorovému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry do trestnej veci 'zmeniek'. Absolútne odmietame zatajenie dôkazov, lístočky (motáky) boli odovzdané v plnom rozsahu,“ uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Mariana Koćnera priviezli s
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Viac o téme: Súd Banská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu