Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Ďalší šokujúci prípad z Humenného: Drsná šikana, bozkávanie topánok na ulici

Polícia v Humennom rieši prípad šikany, video sa šíri na sociálnych sieťach.
Polícia v Humennom rieši prípad šikany, video sa šíri na sociálnych sieťach. (Zdroj: Reprofoto/Facebook-Polícia SR)

HUMENNÉ - Začiatkom decembra kolovalo sociálnou sieťou video, ktoré zreteľne zachytávalo mestského policajta, ako fackuje muža sediaceho na múriku. Incident sa odohral v Humennom. Neprešli ani dva týždne a na svete je ďalší škandál, ktorý sa na internete šíri rýchlosťou blesku. Záznam zachytáva partiu žiakov, ktorí šikanujú ďalšieho školáka. Taktiež v Humennom.

Prípad, ktorý pobúril verejnosť, je už v rukách polície. Video zverejnili zástupcovia zákona aj na sociálnej sieti. "V posledných hodinách ste nás zaplavili videom, na ktorom je zobrazené nevhodné správanie medzi školákmi. Tento incident už riešime, konkrétne odbor kriminálnej polície OR PZ v Humennom," informovala polícia. Udalosť sa však odohrala už pred niekoľkými týždňami. Vyšetrovateľ už 16. novembra začal trestné stíhanie pre trestný čin nebezpečné vyhrážanie a pre trestný činy vydieranie.

Záznam zachytáva partiu chlapcov, v centre pozornosti sú dvaja z nich. Jeden má očividne navrch, keďže na druhého skúša hmaty, potom ho donúti, aby si kľakol na kolená a pobozkal mu topánky. Na zábere sa objaví aj ďalší chlapec, štvrtá osoba natáča situáciu na video. 

Frajerina?

Denník Korzár na svojom webe ešte v novembri priblížil, že príbuzný šikanovaného chlapca, ktorý je už plnoletý, sa k incidentu odmietol vyjadriť. V tom čase neposkytol reakciu ani riaditeľ školy, a to aj napriek tomu, že sa k nemu pokúšali dostať s príbuzným šikanovaného. Po školníkovi len odkázal, že udalosť sa nestala v areáli školy a nebolo to ani v čase výučby.

Škandál v Humennom: VIDEO Policajt rozdával facky na ulici, žena tvrdí, že prišla o dieťa

K nepríjemnosti sa vyjadrili aj príbuzní agresora. "Nemal to tak riešiť, ako to riešil," uviedli pre web s tým, že správanie chlapca označili za frajerinu. Podľa nich si neuvedomoval dôsledky. Žiak, ktorý sa dopustil šikany, dostal od riaditeľa školy pokarhanie.

Policajný škandál

Len prednedávnom pritom v Humennom rozvírilo vody video, na ktorom rozdáva facky mestský policajt. Má dve sekundy a verejnosť sa pýta najmä na to, čo sa dialo predtým a po tom, ako muž zákona uštedril rany Pavlovi, ktorý sedel na múriku. Obe strany totiž tvrdia niečo iné.

Policajt rozdával facky

Či policajt prekročil svoje právomoci, a skutočne zapríčinil potýčku, po ktorej mala prísť o dieťa Simona, partnerka Pavla, ktorá záznam zverejnila, alebo bola skupinka ľudí agresívna a policajt konal správne, môže preukázať až vyšetrovanie.

VIDEO Policajné fackovanie v Humennom odhaľuje zamotaný príbeh: Každý má svoju pravdu

Bývalá starostka mesta Jana Vaľová totiž uviedla, že deň po incidente sa stretla s náčelníkom humeňanskej polície a dohodla sa s ním na ďalšom postupe. "A keďže v pondelok 10. 12. končí môj mandát primátorky, celé toto vyšetrovanie by mal riaditeľ polície predložiť novozvolenému primátorovi pánovi Meričkovi," dodala.

Viac o téme: ŠikanaPolícia Humenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu