Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zemetrasenie po odchode Vaľovej: Primátorovi chýbajú zmluvy, podal trestné oznámenie

Jana Vaľová a Miloš Meričko Zobraziť galériu (2)
Jana Vaľová a Miloš Meričko (Zdroj: SITA/Diana Černáková/PSK)

HUMENNÉ – Humenský primátor Miloš Meričko podal pre zmiznuté zmluvy na mestskom úrade v piatok na Okresnej prokuratúre v Humennom trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu.

„Po mojom príchode na úrad som dal vykonať audit zmlúv. Šokoval ma neporiadok v centrálnej evidencii zmlúv na Mestskom úrade v Humennom, kde boli v šanónoch napríklad z roku 2018 zmluvy z rokov 2014 alebo 2015, a naopak. Čo je horšie, veľké množstvo zmlúv chýbalo. Aj preto som nariadil previerku na jednotlivých odboroch, či sa zmluvy nenachádzajú tam,“ informoval o tom na sociálnej sieti.

Podal som trestné oznámenie

Ako ďalej uviedol, zistili, že na mestskom úrade sa nenachádza 43 originálov uzatvorených zmlúv. Ide napr. o zmluvy o dielo, o nájme pozemkov, o poskytnutí dotácií zo strany mesta či úverové zmluvy. „Chýbajú aj spisy týkajúce sa bioplynovej stanice. Aj preto som požiadal, aby bola vec riadne prešetrená a aby bolo voči páchateľovi začaté trestné stíhanie,“ uzavrel.

Jana Vaľová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Na neporiadok v evidencii zmlúv poukázal Meričko ešte na poslednom decembrovom zastupiteľstve. Už vtedy avizoval, že po zosumarizovaní sa obráti na orgány činné v trestnom konaní. Bývalá primátorka mesta Jana Vaľová vtedy reagovala, že každá zmluva prichádza na mestský úrad v troch až štyroch origináloch. „Zmluvy sú uložené na príslušných oddeleniach, disponuje nimi napríklad primátor, právnik, kontrolórka a prednosta a všetky zmluvy sú zverejnené, pretože dňom zverejnenia nadobúdajú účinnosť,“ tvrdila.

Viac o téme: Jana VaľováHumennéMiloš Meričko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu