Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasné prípady korupcie neobchádzajú ani Slovensko: VIDEO Protikorupčná jednotka zakročila proti Jozefovi

Zásah protikorupčnej jednotky: Jozefa obvinili z podplácania a marenia spravodlivosti.
Zásah protikorupčnej jednotky: Jozefa obvinili z podplácania a marenia spravodlivosti. (Zdroj: Reprofoto: Facebook/Polícia SR)

SLOVENSKO - Podplácanie a marenie spravodlivosti. Týmto obvineniam čelí Jozef, ktorý sa mal dopustiť korupcie. V prípade, že mu dokážu vinu, v base si posedí niekoľko rokov. O zásahu protikorupčnej jednotky v piatok popoludní informovala polícia prostredníctvom sociálnej siete, kde zverejnila aj video z akcie.

Ako polícia priblížila v príspevku, Jozef sa mal viackrát stretnúť s osobou, ktorá na neho podala trestné oznámenie. "Obvinený mal oznamovateľovi sľúbiť, že ak stiahne oznámenie a bude nepravdivo vypovedať, nebude ho Regionálna veterinárna a potravinová správa Martin kontrolovať," informovali na facebookovej stránke.

Osobe, ktorú polícia nemenovala, mal tiež Jozef sľúbiť, že ak by aj nejaké podnety na jeho podnikanie prišli, z titulu svojej funkcie ich zdrží. Nedostatky by tak stihol odstrániť. "Tým sa mal dopustiť korupcie," upozornila polícia. 

Za podplácanie Jozefovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Za marenie spravodlivosti jeden až šesť rokov. Stíhaný je však na slobode.

Viac o téme: ZásahKorupciaPodplácaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu