Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Dvaja Rakúšania prepadli českú pumpu, predavač ich zastrašil metlou, potom zažili ďalší šok

Prepad čerpacej stanice v Česku. Zobraziť galériu (3)
Prepad čerpacej stanice v Česku. (Zdroj: YouTube/Polícia ČR, Polícia ČR)

HEVLÍN – Zamaskovaným mladíkom z Rakúska, ktorí prepadli čerpaciu stanicu v susednom Česku, prekazil lup odvážny predavač. Toho nezastrašil ani kovový obušok a peniaze z pokladne zlodejovi neodovzdal. Jeho komplic stihol zhabať osem kartónov cigariet. Z lupu sa však dlho netešili, obaja muži boli vypátraní a skončili za mrežami.

Dvaja maskovaní lupiči v prvý novembrový pondelok krátko po štvrtej hodine ráno vtrhli do predajne čerpacej stanice, kde sa dožadovali, aby im bola vydaná finančná hotovosť. Jeden mal na hlave nasadenú motorkársku prilbu, druhý zakryl svoju totožnosť pomocou masky ľudskej lebky. Na miesto činu sa dostavili na motocykli.

Policajná hovorkyňa Lenka Drahokoupilová priblížila, že muž s prilbou sa oháňal kovovým teleskopickým obuškom a jeho komplic si priniesol športovú tašku. Zamestnanec pumpy sa však zlodejov nezľakol, a začal sa oháňať metlou.               

„Páchateľ s obuškom trval na vydaní peňazí a druhý zatiaľ začal plniť tašku kartónmi cigariet,“ spresnila Drahokoupilová s tým, že keď mal tašku plnú, dal sa na útek. V jeho šľapajach sa následne vybral i jeho komplic, ktorý sa peňazí z pokladne nedočkal.

Prepad čerpacej stanice v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Po prepadnutí sa mužom vo veku 20 a 21 rokov z Rakúska nepodarilo vonku naštartovať motorku, a tak ju odtlačili opodiaľ, kde po nich policajti našli obušok. Potom utiekli smerom do svojej vlasti. „Na základe zistených informácií a zaistených stôp sa nám spoločne podarilo oboch mužov vypátrať,“ povedala hovorkyňa.

Prepad čerpacej stanice v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Obaja muži boli zadržaní a uväznení v Rakúsku. „Lupiči sa ku všetkému priznali a ukradnuté cigarety aj masku polícii vydali. Trestnému stíhaniu budú na základe rozhodnutia štátneho zástupcu čeliť vo svojej krajine,“ doplnila Drahokoupilová.

Viac o téme: PumpaPrepad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu