Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hasiči zasahovali v Korni niekoľko hodín: Obecný úrad v plameňoch, smutné FOTO z miesta požiaru

V obci Korňa hasiči zasahovali od nočných hodín. Zobraziť galériu (4)
V obci Korňa hasiči zasahovali od nočných hodín. (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

KORŇA - Hasiči boli znova v pohotovosti. Tentokrát mali opäť plné ruky práce v obci Korňa, v okrese Čadca, kde plamene zasiahli polyfunkčný objekt. Horieť začalo krátko po tretej hodine v noci, príslušníkom hasičského zboru sa oheň podarilo lokalizovať až po niekoľkých hodinách. Len nedávno, ešte 14. novembra, v spomínanej obci bojovali s požiarom kostola.

Ako informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti, požiar zachvátil budovu polyfunkčného objektu krátko po 03.00 hod. v noci, pričom sa rozšíril do podkrovných priestorov. Išlo o budovu obecného úradu.

V obci Korňa hasiči
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

"Na mieste udalosti zasahuje takmer 20 príslušníkov a členov DHZO, ktorým sa už požiar podarilo lokalizovať, avšak naďalej pokračujú v jeho likvidácii," priblížili hasiči ešte pred ôsmou hodinou ráno.

V obci Korňa hasiči
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Na miesto sa dostavila aj expertízna skupina na zisťovanie príčin požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu MVSR. Podľa starostu obce Štefana Belka však predbežne vylúčili, že by požiar niekto založil úmyselne. Chytiť sa malo drevo vedľa obecného úradu, zatiaľ však nie je známe, aký bol dôvod. "Kľúčové je, že cudzie zavinenie je zatiaľ vylúčené," povedal s tým, že pri vyšetrovaní príčiny požiaru budú kľúčové najmä kamerové záznamy, ktoré mali zachytiť priebeh celej udalosti.

V obci Korňa hasiči
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

V obci Korňa hasičov potrápili plamene aj 14. novembra, kedy horel komín a strešná konštrukcia na miestnom kostole. "Rýchlym a účinným zásahom sa uchránila strecha aj samotný kostol," znelo na facebookovej stránke Hasiči Korňa. Dnešný požiar mal podľa predbežných informácií narobiť väčšie škody.

Škody za státisíce

Ako uviedol starosta, plamene zničili polovicu strechy obecného úradu, ktorú len nedávno rekonštruovali. Zasiahli aj podkrovie. "Chvalabohu je všetko poistené," poznamenal Belko. Škody sa totiž môžu vyšplhať až na 200-tisíc eur. "Keď sme tam prišli úrad ešte nehorel, behom pár minút však bola strecha v plameňoch," priblížil starosta a dodal, že dôležité je, že nikomu sa nič nestalo.

Viac o téme: PožiarHasičiZásahKorňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu