Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragédia v rodine Slovenky v Taliansku: Manžel mal podpáliť dom, strašná smrť synčeka (†11)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Noah Berger)

RÍM - Vo štvrtok popoludní došlo v talianskej dedine Ponteterra neďaleko Parmy k rodinnej tragédii. Podľa denníka La Stampa manžel podpálil dom, v ktorom žila Slovenka s tromi deťmi. Kvôli predchádzajúcim násilným útokom mal súdny zákaz priblíženia na 100 metrov. V čase incidentu sa vo vnútri nachádzali dvaja synovia. Matke sa mladšieho podarilo dostať von, staršiemu Marcovi (11) však už záchranári nedokázali pomôcť.

Tragédia na diaľnici: FOTO Snúbenci zahynuli v ohnivom pekle cestou na vlastnú svadbu

Tragédia sa odohrala vo štvrtok krátko pred 17-tou hodinou. Gianfranco Zani (53), maliar-natierač, mal podpáliť interiér domu v čase, keď jeho manželka Silvia bola s najstarším synom vonku a dnu zostali dvaja mladší chlapci vo veku 11 a 4 roky. Po návrate domov zbadala dym a manžela, ktorý sa snažil ujsť v dodávke, ktorú používal pri práci. Pokúsil sa ju zraziť, potom stúpil na plynový pedál a ušiel.

Žene sa podarilo zachrániť najmladšieho syna, ktorý sa nachádzal na dolnom poschodí. O niekoľko minút prišli hasiči, karabinieri aj sanitky. Chlapec bol v poriadku, no jeho staršieho brata Marca našli v jeho izbe v bezvedomí. Podľa prvých informácií hasičov dieťa spalo, ale prebudilo sa na dym. Kvôli plameňom však zostalo uväznené a pravdepodobne sa nadýchalo splodín. Záchranári sa ho márne snažili prebrať k životu.

Polícia okamžite vyhlásila pátranie po páchateľovi. Zaniho útek netrval dlho, chytili ho v neďalekom bare. Prisahal, že o prítomnosti detí doma nevedel. Kvôli neustálym útokom v minulosti poskytli žene s deťmi úkryt v bezpečnom dome, kde ich muž nemohol vypátrať. Do Ponteterra sa mali vrátiť len dva dni pred tragédiou, keď muž dostal súdny zákaz priblíženia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu