Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúci úlovok polície: FOTO Jeden vodič nemal autoškolu, druhý bol opitý, neuveríte, čo mali spoločné

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, FB/Polícia SR)

VEĽKÝ MEDER – Kým 57-ročný Dunajskostredčan brázdil cesty bez toho, aby absolvoval autoškolu, ďalší 37-ročný Slovák sa vozil po Budapešti pod vplyvom alkoholu. Oboch mužov spája jedna skutočnosť, a tou je, že obaja polícii predložili sfalšované vodičské preukazy.

Policajti vo Veľkom Mederi v dunajskostredskom okrese riešili dva prípady falšovania vodičského preukazu, v stredu o tom informovala polícia na svojom facebookovom účte.

Bez autoškoly s falošným vodičákom

Prvým obvineným je 57-ročný muž z okresu Dunajská Streda, ktorý si v septembri sadol za volant a počas kontroly predložil policajtom vodičský preukaz, ktorý bol vystavený na jeho meno. Hoci kontrola prebehla v nočných hodinách, policajti si všimli, že preukaz nemá niektoré ochranné prvky a vykazuje znaky falzifikátu.

Dvaja Slováci viedli vozidlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Ich podozrenie nakoniec potvrdilo vykonané expertízne skúmanie. Lustráciou sa navyše ukázalo, že muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia a ani v minulosti nikdy neabsolvoval výcvik v autoškole.

Opitý Slovák s neexistujúcim dokladom 

Policajti vo Veľkom Mederi dostali od svojich kolegov z Maďarska aj sfalšovaný vodičský preukaz 37-ročného Slováka, ktorý ho predložil pri policajnej kontrole v Budapešti, kde bol zastavený pre podozrenie zo spáchania priestupku. V meste sa mal pohybovať bez použitia bezpečnostných pásov. Pri dychovej skúške maďarskí policajti zistili, že vozidlo Škoda Octavia viedol pod vplyvom alkoholu. V dychu mu namerali 0,73 promile.

Dvaja Slováci viedli vozidlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Jeho vodičský preukaz poslali slovenským policajtom. Tí po prevzatí zistili, že doklad nemá viaceré ochranné prvky a preukaz bol vystavený neexistujúcim Okresným riaditeľstvom PZ vo Veľkom Mederi. Jediné, čo bolo pravé a stotožňovalo sa s vodičom, bola fotka na doklade.


Čítajte aj: Bratislavčania na drzovku zaparkovali na miestach pre invalidov: FOTO Polícia odhalila podvod!


„Polícia oboch mužov obvinila z prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky, za čo hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody až na 3 roky,“ informovala polícia.

Viac o téme: Vodičský preukazFalšovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu