Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Od nepochopiteľnej smrti Ninky (†6) v nemocnici ubehlo 5 rokov: Z usmrtenia obvinili lekárky!

Ninka sa nedožila siedmich narodenín.
Ninka sa nedožila siedmich narodenín. (Zdroj: Facebook/D.Š.CH.)

TRENČÍN/DUBNICA NAD VÁHOM - Ninka Chuchelová poslednýkrát vydýchla ako šesťročná. Do trenčianskej nemocnice ju prijali s podozrením na črevnú chrípku, no domov sa už nevrátila. Zomrela 17. októbra 2013. Po piatich rokoch sa rodičia dievčatka dočkali posunu v prípade. Polícia vzniesla obvinenie voči dvom lekárkam.

Ako v utorok informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, policajný vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície KR PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie voči dvom lekárkam vo veku 48 a 31 rokov z prečinu usmrtenia. 

Zvrat vo vyšetrovaní nepochopiteľnej smrti Ninky (†6) v nemocnici: Lekári si vydýchli, teraz je všetko inak!

"Obvinené mali ako ošetrujúce lekárky Fakultnej nemocnice v Trenčíne porušením dôležitých povinností vyplývajúcich z ich zamestnania zanedbať zdravotnú starostlivosť pri ošetrovaní hospitalizovanej maloletej pacientky," uviedla policajná hovorkyňa. Dodala, že vyšetrovanie prípadu aj naďalej trvá a viac informácií bude môcť polícia poskytnúť až po jeho ukončení.

Zomrela od smädu

Dievčatko skončilo v nemocnici, pretože sa rodičom sťažovalo na bolesti bruška, zvracalo, malo tiež zvýšenú teplotu. Problémy mávalo už odmalička. Keďže podľa matky službukonajúci lekár malú pacientku poznal, vedel, že potrebuje 48-hodinovú, nie dvojhodinovú infúznu liečbu. Ráno však nastúpila do služby iná lekárka.

Podľa rodičov lekári zanedbali zdravotnú starostlivosť a stav Ninky sa zhoršil. Nasledoval presun do bratislavskej nemocnice, kde si po vyšetreniach zavolali mamu, aby jej povedali, že sa má pripraviť na najhoršie. Ninka onedlho zomrela.

Príbeh Ninky (†6), ktorá mohla ešte žiť: V nemocnici zomrela od smädu

Po smrti dcérky podali rodičia trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Vyšetrovatelia spočiatku dospeli k záveru, že skutok sa nestal. Nemocnica si chybu nepriznala, za pravdu jej dal aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. 

Karty ale začiatkom októbra zamiešala Generálna prokuratúra, ktorá prípad opätovne prešetruje. „Vzhľadom na výsledky preskúmania bol Krajskej prokuratúre Trenčín uložený pokyn na zabezpečenie opätovného začatia trestného stíhania a na ďalší konkrétny postup v trestnej veci,“ informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Viac sa dočítate TU.

Viac o téme: NemocnicaúmrtieObvinenie Ninka Chuchelová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu