Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Čech chcel vystrieľať bratislavskú školu: Slovákovi poslal fotky zbraní, okamžitý zásah polície

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Čech sa vyhrážal streľbou na slovenskej škole. Tak znie titulok správy, ktorá bola zverejnená na oficiálnom Facebooku našej polície. Muž bol v priebehu pár hodín vypátraný a predvedený na políciu. O plánovanom útoku mal komunikovať cez sociálnu sieť so Slovákom, ktorému poslal aj fotografie strelných zbraní. Z výsluchu Čecha však vyplynulo, že z jeho strany išlo o vtip.

Národná kriminálna agentúra v súčinnosti s Úradom kriminálnej polície PZ a českými partnermi vypátrali Čecha, ktorý sa vyhrážal streľbou na škole v Bratislave.

Naši policajti o tom informovali v stredu na svojom facebookovom účte, cez ktorý ich počas uplynulého víkendu kontaktoval istý Slovák. Obsahom správy vraj bola snímka inej konverzácie medzi odosielateľom a českým občanom. „Išlo o osoby, ktoré sa nepoznali,“ ozrejmila polícia.

Muž sa vyhrážal útokom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Čech poslal Slovákovi správy, v ktorých opisoval plánovaný útok na jednu z bratislavských škôl. Odoslal mu aj fotografie strelných zbraní. Polícia však zistila, že charakter snímok naznačoval, že mohlo ísť o skutočné fotky odosielateľa a nie fotky stiahnuté z internetu.

„Na základe tejto informácie okamžite začala konať národná protiteroristická jednotka Národnej kriminálnej agentúry v súčinnosti s Odborom počítačovej kriminality Úradu kriminálnej polície Prezídia policajného zboru a českými partnermi,“ píše polícia s tým, že v priebehu nasledujúcich hodín bol český občan, stotožnený, vypátraný a predvedený na policajnú stanicu.


Čítajte aj: Bratislavčania na drzovku zaparkovali na miestach pre invalidov: FOTO Polícia odhalila podvod!


Z výsluchu Čecha vyplynulo, že išlo o žart a zbrane na fotkách sa používajú na airsoft, čiže hru v teréne, ktorá sa hrá so špeciálnymi airsoftovými zbraňami. Je podobná paintballu, no nestrieľa sa v nej muníciou obsahujúcou farbu, ale plastovými guličkami.

Muž sa vyhrážal útokom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Policajný zbor sa zaoberá každou hrozbou voči svojim občanom a koná bezodkladne. Žiadame preto občanov, aby v kontexte útokov rôzneho druhu v zahraničí, nezamestnávali policajtov takýmito žartami, keďže polícia musí preveriť každú hrozbu. Navyše nie je vylúčené, že osoby budú za takéto žarty znášať trestnoprávnu zodpovednosť,“ podčiarkla polícia.

Viac o téme: BratislavaZbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu