Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zvrat v prípade cestných pirátov, ktorí zavinili smrť Štefana (†57): Tvrdá rana pre poľských vodičov

Prípad ostro sledujú poľské médiá. Zobraziť galériu (10)
Prípad ostro sledujú poľské médiá. (Zdroj: Reprofoto/fakt.pl)

BRATISLAVA - Minulý týždeň za mreže putoval Poliak Marcin L. (42), vodič Porsche Cayenne, ktoré sa čelne zrazilo s autom, v ktorom sa viezla slovenská rodina. Dnes súd poslal do väzby aj Lukasza K. (26), ktorý v prípade pôvodne nemal ďalej figurovať, a Adama Sz. (27), za ktorého zaplatila kauciu 20-tisíc eur jeho mama. Trojica spôsobila haváriu, pri ktorej zomrel Štefan (†57) z Oravského Podzámku. V nemocnici skončila aj manželka nebohého.

Krajský súd v Žiline zmenil rozhodnutie Okresného súdu v Dolnom Kubíne. Do väzby poslal aj ďalších poľských vodičov, ktorí sú obvinení z trestného činu všeobecného ohrozenia pre "pirátsku" jazdu na Orave a následnú nehodu s následkom smrti. O rozhodnutí Krajského súdu Žilina informovala hovorkyňa Lenka Belavá.

Nezodpovedná jazda si vyžiadala
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Facebook/Dolný Kubín a Orava)

Pokuta aj kaucia

Lukasz (26) pôsobí v poľských médiách, publikoval na portáloch, ktoré sa špecializujú na automobily. V osudný deň sedel za volantom Mercedesu. Sudca okresného súdu v Dolnom Kubíne ho pustil na slobodu, Krajský súd však rozhodol inak a dal tak za pravdu prokurátorovi, ktorý sa voči pôvodnému rozhodnutiu odvolal. 

Strašná nehoda pri Dolnom Kubíne

Keďže po nehode zaplatil Lukasz na mieste pokutu 150 eur, a na Slovensku platí zásada nie dvakrát za to isté, trestu sa mal vyhnúť.

V prípade vodiča Ferrari Adama (27) krajský sudca dnes rozhodol rovnako a taktiež poputuje do väzby. Syn poľského boháča mal pôvodne zaplatiť kauciu 20-tisíc eur. Tú zložila jeho mama, sudca mu tiež nariadil dohľad mediačného probačného úradníka. 

Marcinovi, ktorého súd poslal do väzby ešte minulý týždeň, hrozí zatiaľ najvyšší trest, dva až päť rokov v chládku.

Jazda smrti

V nedeľu 30. septembra došlo v Dolnom Kubíne k smrteľnej kolízii. Trojica Poliakov si zo slovenských ciest urobila pretekársku dráhu, ich bezohľadná jazda napokon skončila tragicky pre 57-ročného Štefana. 

Štefanov (†57) život vyhasol pri nehode s Poliakmi: VIDEO Šofér Ferrari sa rútil po diaľnici tristovkou!

Polícia informovala, že kolónu áut predbiehali napriek zákazu. Šofér Mercedesu, ktorý bol na čele, sa stihol zaradiť. Vodič Porsche, ktorý bol na chvoste, narazil do pred ním idúceho Ferrari, ktoré pribrzdilo a vrátilo sa do svojho jazdného pruhu. Porsche sa však napokon zaradiť nestihlo a nasledoval tvrdý náraz.

Viac o prípade aj o minulosti obvinených sa dočítate TU.

Viac o téme: NehodaVäzenieCestní pirátiPoliaciDolný Kubín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu