Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na pobreží Nigérie úradovali piráti: Uniesli nákladnú loď, medzi posádkou je aj 8 Poliakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ABUJA - Piráti sa počas uplynulého víkendu pri pobreží Nigérie zmocnili kontajnerovej lode a uniesli 11 členov jej posádky vrátane ôsmich Poliakov. S odvolaním sa na poľské médiá i vedenie spoločnosti, ktorej plavidlo patrí, o tom v pondelok informovala agentúra Reuters.

Vedenie prepravnej spoločnosti MidOcean (IOM) uviedlo, že piráti zaútočili na loď MV Pomerania Sky plaviacu sa k nigérijskému prístavnému mestu Onne v sobotu ráno a následne uniesli 11 členov jej posádky. Zvyšných deväť osôb na palube ponechali bez akejkoľvek ujmy. "Našou prioritou je zabezpečiť čo najskôr prepustenie 11 členov posádky, ktorých uniesli, a úzko spolupracujeme s našimi partnermi a miestnymi orgánmi, aby sme to dosiahli," uviedlo vedenie spoločnosti. "Rodiny tých, ktorí boli unesení, sú o situácii priebežne informované," priblížila spoločnosť ďalej a dodala, že samotná kontajnerová loď už je v bezpečných vodách.

Nigérijské námorné sily začali podľa slov svojho hovorcu po unesených námorníkoch pátrať hneď, ako sa o incidente dozvedeli. Spoločnosť MidOcean štátnu príslušnosť unesených členov posádky nezverejnila. Poľské štátne médiá však s odvolaním sa na slová poľského ministra zahraničných vecí Jaceka Czaputowicza informovali o tom, že až osem z unesených pochádza z Poľska.

Štátna príslušnosť zvyšných troch členov posádky doposiaľ známa nie je. Únosy s cieľom získať výkupné sú vo viacerých častiach Nigérie pomerne častým problémom. V uplynulých rokoch uniesli mnoho cudzincov v regióne delty Nigeru na juhu krajiny, kde sa ťaží väčšina ropy, ktorá je kľúčovým zdrojom nigérijskej ekonomiky.

Viac o téme: Pirátiúnos lodePoliaciNigéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu