Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Veronika (†32) sa chcela vyhnúť srnke, urobila osudovú chybu: Odstrašujúce FOTO tragickej nehody

Z auta zostal vrak. Veronika bola na mieste mŕtva. Zobraziť galériu (7)
Z auta zostal vrak. Veronika bola na mieste mŕtva. (Zdroj: KR PZ KE, Facebook - V.K.)

SOROŠKA – Poslednýkrát vydýchla len pár kilometrov od domova. Veronika (†32) v utorok okolo obeda smerovala z obce Jablonov nad Turňou k obci Hrhov. Cestu jej však skrížila srnka. Prešla do protismeru, no oproti sa rútil kamión. Po silnom náraze zostal z auta len vrak, mladá žena bola na mieste mŕtva.

Len 32-ročná Veronika si mladosť užívala plnými dúškami. V komentároch na sociálnej sieti si jej známi zaspomínali, že ešte v nedeľu ju videli na futbale. V utorok sa však život jej rodiny aj priateľov obrátil naruby.

"Môj malý, sladký chrobáčik. Budem ťa navždy milovať. Prečo sa to muselo takto stať? Vždy sme stáli vedľa seba, v dobrom aj v zlom. Nikdy na teba nezabudnem. Veľmi ťa milujem," napísal Veronikin priateľ Tomáš k fotografii, ktorú zdieľal na sociálnej sieti. 

Veronike poslal priateľ odkaz do neba na sociálnej sieti. Pripojil aj spoločnú fotografiu.
Zobraziť galériu (7)
Veronike poslal priateľ odkaz do neba na sociálnej sieti. Pripojil aj spoločnú fotografiu.  (Zdroj: Facebook/T.B.)

Osudová chyba

Svedkovia tragickej udalosti na sociálnej sieti už krátko po zrážke uvádzali, že Veronika sa chcela vyhnúť srnke a strhla volant. Polícia sa deň po kolízii priklonila k tomuto scenáru. Ako pravdepodobnú predzvesť nehody uviedli zrážku s lesnou zverou.

Tragédia pod horským priechodom Soroška: Veronika (†32) bola po zrážke s kamiónom na mieste mŕtva

Mladá žena ale nanešťastie prešla do protismeru práve vo chvíli, keď sa oproti rútil kamión, ktorý viedol 53-ročný vodič smerom od mesta Košice. Po náraze Veroniku z auta hasiči vyslobodzovali hydraulickým zariadením, no už nejavila známky života. Šofér mal väčšie šťastie, zranenia si nevyžadovali ani ošetrenie v nemocnici.

"Usmrtená zver bola nájdená neďaleko miesta dopravnej nehody," dodala Lenka Ivanová, košická policajná hovorkyňa. U vodiča nákladného auta bol výsledok dychovej skúšky na alkohol negatívny. Či pred jazdou pila šoférka preukáže až pitva. 

Vodič kamiónu (53) vyviazol s ľahkými zraneniami.
Zobraziť galériu (7)
Vodič kamiónu (53) vyviazol s ľahkými zraneniami.  (Zdroj: KR PZ KE )

Prípad rieši polícia

Polícia udalosť zadokumentovala za prítomnosti znalca z odboru cestná doprava. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," priblížila Lenka Ivanová. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú ale stále predmetom ďalšieho vyšetrovania. 

Včerajšia nehoda na niekoľko hodín ochromila dopravu pod Soroškou. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky a úsek bol neprejazdný v oboch smeroch. Polícia po nehode upozornila, že s príchodom jesene je aktívna aj lesná zver. "Je potrebné myslieť na to, keď prechádzate úsekmi, v ktorých sa pohybujú. Motoristi by mali dodržiavať väčšie rozstupy medzi vozidlami a ubrať nohu z plynu," poradila policajná hovorkyňa.

Viac o téme: SmrťDopravná nehodaOkolnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu