Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Posledná šanca pre Kočnera! Ústavný súd definitívne rozhodol

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - O ústavnej sťažnosti rozhodoval III. senát ústavného súdu v zložení predseda senátu Rudolf Tkáčik a sudcovia Jana Baricová a Mojmír Mamojka. Ústavná sťažnosť bola dnes predbežne prerokovaná na neverejnom zasadnutí senátu, ktorý sťažnosť uznesením odmietol ako zjavne neopodstatnenú.

Senát Ústavného súdu SR v utorok odmietol ako zjavne neopodstatnenú sťažnosť podnikateľa Mariana Kočnera týkajúcu sa jeho vzatia do väzby. "O ústavnej sťažnosti rozhodoval III. senát ústavného súdu v zložení predseda senátu Rudolf Tkáčik a sudcovia Jana Baricová a Mojmír Mamojka," informovala Ivana Vilinská z tlačového a informačného odboru Kancelárie ÚS SR.

PRÁVE TERAZ Najvyšší súd rozhodol: Marián Kočner ostáva vo väzbe

Kontroverzný podnikateľ je vo väzbe už takmer tri mesiace. Jeho prvú žiadosť o prepustenie z väzby zamietol Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Kočner sa však voči tomuto uzneseniu odvolal a rozhodoval tak opäť Najvyšší súd SR na neverejnom zasadnutí. Ten rovnako žiadosť zamietol. 

Podnikateľ čelí obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ide o zmenky v hodnote 69 miliónov eur. Podľa prokuratúry dôvodom na väzbu je obava, že na slobode by pokračoval v trestnej činnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu