Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovský POSUN v prípade týranej sučky: Polícia obvinila dve osoby, preboha, veď sú to deti!

Sučka nemeckého ovčiaka Elizabeth Zobraziť galériu (3)
Sučka nemeckého ovčiaka Elizabeth (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

SOKOĽANY – Od ohavného činu uplynuli viac než dva týždne. Policajný vyšetrovateľ z Košíc aktuálne obvinil dve osoby, ktoré majú na svedomí týranie sučky Elizabeth, ktorú našli pracovníci košického útulku zviazanú pod mostom.

Polícia na svojom facebookovom účte informovala, že z týrania zvierat boli obvinení dvaja chlapci vo veku 18 a 15 rokov, ktorí v katastri obce Sokoľany (okres Košice okolie) spoločným konaním týrali obzvlášť krutým a surovým spôsobom sučku nemeckého ovčiaka, a to tak, že jej drôtom zviazali končatiny a pysk, čím jej znemožnili pohyb a prijímanie potravy i tekutín. Takto zaviazanú ju následne hodili do kanalizačnej šachty, čím sučke spôsobili dehydratáciu a otvorené rany na rôznych častiach tela.

Sučku nemeckého ovčiaka Elizabeth zachránili zamestnanci ÚVP Košice.
Zobraziť galériu (3)
Sučku nemeckého ovčiaka Elizabeth zachránili zamestnanci ÚVP Košice.  (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

„Polícia chce, aby tieto osoby boli počas ďalšieho vyšetrovania vo väzbe. O tom, či to tak bude, rozhodne sudca,“ napísala polícia v piatok 7. septembra. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody v rozmedzí od jedného do piatich rokov.


Čítajte aj: Zázračná premena: VIDEO Týraná sučka sa opäť teší zo života, veľký odkaz útulku, Slováci sa spojili


Košický útulok Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov (ÚVP) informoval, že týraná sučka nemeckého ovčiaka, ktorej dali meno Elizabeth, bola nájdená v pondelok 20. augusta pod mostom. Informáciu sa dozvedeli prostredníctvom telefonátu. Sučka podľa slov veterinárky čakala pod mostom na smrť možno aj štyri dni.

Sučka nemeckého ovčiaka ležala 20. augusta pod mostom v obci Sokoľany.
Zobraziť galériu (3)
Sučka nemeckého ovčiaka ležala 20. augusta pod mostom v obci Sokoľany.  (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

Útulok na svojej facebookovej stránke pravidelne informuje verejnosť, ako sa Elizabeth darí. V závere augusta bolo zverejnené video, ktoré zachytáva prechádzku s veterinárkou v tamojšom parku. Sučka sa vraj výborne zotavuje.

Viac o téme: KošicePesÚtulok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu