Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Týraná sučka z Košíc: FOTO V ranách od drôtu mala infekciu a červy, odmena za informácie o tyranovi!

Útulok UVP Košice zachránil týranú sučku. Zobraziť galériu (6)
Útulok UVP Košice zachránil týranú sučku. (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

SOKOĽANY – Prípad týranej sučky nemeckého ovčiaka rezonuje celým Slovenskom. Košický útulok v utorok informoval, že Elizabeth sa postupne zotavuje. V hlbokých rezných ranách od drôtu mala infekciu. Z rán jej dokonca vyliezali aj červy.

Včera sme vás informovali o ohavnom prípade, ktorý sa stal v obci Sokoľany v okrese Košice-okolie. Doposiaľ neznámy páchateľ zviazal pod mostom sučku nemeckého ovčiaka drôtom, ktorý sa jej zarezal až do kosti. Zamestnanci košického útulku ju našli v pondelok ráno. Podľa odhadu veterinárky, sučka tam ležala 3 či 4 dni.  

Zamestnanci košického útulku našli týranú sučku nemeckého ovčiaka pod mostom v obci Sokoľany.
Zobraziť galériu (6)
Zamestnanci košického útulku našli týranú sučku nemeckého ovčiaka pod mostom v obci Sokoľany.  (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)


Čítajte aj: Prípad, ktorý šokoval Slovensko: FOTO Košický útulok spod mosta zachránil sučku, bola zviazaná drôtom


„Má hlboké rezné rany na hrudníkových končatinách, našťastie, drôt nepoškodil žiadne nervy ani cievy,“ uviedol útulok s tým, že 4-dňové rany boli špinavé a hnilé. „Už tam boli aj červíky,“ dodal útulok.

Sučka Elizabeth bola zachránená košickým útulkom.
Zobraziť galériu (6)
Sučka Elizabeth bola zachránená košickým útulkom.  (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

Útulok UVP Košice zachránil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

Košickí veterinári rany dôkladne ošetrili a približne 2-ročnej sučke nasadili antibiotiká a podpornú terapiu. „Musí mať golier, pretože si rany líže. Okrem toho, Eli je vychudnutá, zanedbaná a na tele má aj staršie rany,“ informoval ÚVP na svojom Facebooku s tým, že sučka teraz musí byť v pokoji a prijímať krmivo v menších dávkach. „Rany na labkách sa jej zahoja. Rany na duši a srdci sa jej budú hojiť dlhšie,“ dodal útulok.

Útulok UVP Košice zachránil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

Jeho pracovníci ale s radosťou oznámili, že Elizabeth má vraj veľmi dobrý apetít. Veterinári tiež zistili, že sučka už má za sebou aj pár vrhov šteniatok. „Elizabeth dnes nasledovala každý krok veterinárky, ani sa od nej nepohla. Je to absolútne zlatíčko! Aj napriek tomu, čo jej človek urobil, dala nám šancu jej dokázať, že nie všetci sme zlí,“ píše vo svojom utorkovom príspevku útulok.

Útulok UVP Košice zachránil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Útulok UVP Košice)

Organizácia Zvierací ombudsman vypísala odmenu vo výške 200 eur za relevantné informácie, vedúce k dolapeniu páchateľa. Informovala o tom v stredu 22. augusta na svojom Facebooku.  

„Je to nepredstaviteľné a ani naša organizácia sa s takouto bezprecedentnou krutosťou ešte nestretla... Je zjavné, že páchateľ z obce Sokoľany na východe Slovenska konal premyslene a bol si vedomý svojho konania, preto sme toho názoru, že človek s tak vážnymi sadistickými sklonmi je hrozbou pre celú spoločnosť!“ píše organizácia.

Viac o téme: KošicePesÚtulok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu