Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Horor v Česku: Na chlapca (9) pri prechádzke zaútočil kríženec pitbula, je ťažko ranený

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TLUČNÁ – V katastri českej obce Tlučná sa stal vo štvrtok večer hrôzostrašný incident. Počas rodinnej prechádzky na 9-ročného chlapca zaútočil kríženec pitbula. Dieťa bolo prevezené do nemocnice s vážnymi poraneniami. Podľa informácií českej televízie pes zaútočil na chlapcovu tvár.

Incident sa stal vo štvrtok 26. júla okolo 20. hodiny v katastri obce Tlučná v Plzenskom kraji. Stanicu TV Nova o tom informovala policajná hovorkyňa Dagmar Jiroušková „Chlapec mal ísť po ulici s rodičmi, keď náhle pribehol kríženec pitbula, na dieťa zaútočil a niekoľkokrát ho uhryzol,“ uviedla Jiroušková.

Na dieťa počas rodinnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Česká stanica ďalej uvádza, že zviera zahryzlo 9-ročnému chlapcovi do tváre. Podľa policajného stanoviska je chlapcovo zranenie klasifikované ako ťažké, pričom je mimo ohrozenia života. Dieťa bolo ošetrené vo fakultnej nemocnici v Plzni.     

Na dieťa počas rodinnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„K zvieraťu sa prihlásila 29-ročná žena. Kolegovia ju ešte nestihli vypočuť, takže nevieme, prečo pes pobehoval po ulici bez košíka, vôdzky a dozoru,“ doplnila policajná hovorkyňa s tým, že zatiaľ nie je jasné, kedy padne obvinenie, no najpravdepodobnejšie je obvinenie z ublíženia na zdraví z nedbalosti.


Prečítajte si aj: Brutálny útok psa: FOTO Kríženec dievčatku (4) rozdrvil lebku, hralo sa v záhrade ich domu 


Viac o téme: PesDieťaÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu