Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragický týždeň: Zúfalí rodičia, za pár dní zomreli záhadne na Slovensku tri detičky

(Zdroj: SITA)

MEDZILABORCE - Neopísateľná tragédia sa stala začiatkom týždňa v Medzilaborciach. K päťročnému dievčatku privolali večer záchranárov, ktorí ho po ošetrení previezli do nemocnice. Tam, žiaľ, zomrelo. Nejde však o jediný tragický prípad. Tento týždeň zomreli na Slovensku až tri detičky.

Príbuzní päťročného dievčatka v panike zalarmovali záchranárov. Rodina a blízki si nedokážu vysvetliť, čo sa mohlo stať. Keď dorazila sanitka, dievčatko už bolo v bezvedomí. Dieťatko previezli do nemocnice v Humennom, kde, žiaľ, vydýchlo naposledy. "Dieťa bolo dovezené z Medzilaboriec RLP v kritickom stave, ktorý vyžadoval neodkladnú resuscitáciu. Napriek maximálnemu úsiliu sa ho nepodarilo oživiť. Na určenie príčiny úmrtia bola nariadená pitva," uviedla Jana Fedáková zo siete nemocníc Svet zdravia. 

Pitva preukázala, že dievčatko malo zdravotné problémy. "V súvislosti s úmrtím dieťaťa v Medzilaborciach polícia nezačínala trestné stíhanie, nakoľko pri pitve bolo zistené, že smrť nastala bez cudzieho zavinenia z chorobných príčin," povedal hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik.


Prečítajte si aj: Smrť statočného dievčaťa (†13): VIDEO Z jazera zachránila brata i dieťa, spod hladiny sa už nevynorila


Ako informuje portál noviny.sk, mama dievčatka je vo väzení. "Jej matka nie je doma, ona je v base. Dostala za elektriku, čo brala načierno, basu šesť, či sedem mesiacov," povedala miestna obyvateľka.  

Zomrel chlapček (†2 mes.)

Nešťastie sa stalo aj v stredu v obci Trhovište v michalovskom okrese. Viktorkovi (†2 mes), žiaľ, nebolo pomoci. "Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu.  Polícia vec dokumentuje ako podozrenie z prečinu usmrtenia," potvrdila hovorkyňa košických policajotv Lenka Ivanová s tým, že bližšie informácie k tejto udalosti polícia neposkytuje.  

Zomrelo bábätko (†7 týžd.)

Ku tragédii došlo aj v pondelok ráno v obci pri Žiari nad Hronom. Zomrelo tam sedemtýždňové bábätko. Informáciu o úmrtí potvrdila hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kováčiková. "Ohliadajúci lekár ako predbežnú príčinu smrti bábätka uviedol syndróm náhleho úmrtia dieťaťa. Pre určenie presnej príčinu jeho úmrtia bola nariadená pitva, v súčasnosti čakáme na výsledky," ozrejmila policajná hovorkyňa s tým, že polícia v Žiari nad Hronom začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. 

 

 

Viac o téme: SmrťDievčatko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu