Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ďalšie prepadnutie v nočných uliciach: Prešovčan neváhal pre 30 eur od starenky použiť hrubú silu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PREŠOV - Prešovský policajný vyšetrovateľ obvinil 31-ročného muža z Prešova zo zločinu lúpeže. Obvinený muž mal v pondelok (23.7.) večer prepadnúť na Hlavnej ulici v Prešove 86-ročnú Prešovčanku. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

"V čase okolo 23.25 h prechádzala žena okolo hlavného vchodu do gréckokatolíckeho kostola. Obvinený k nej mal bez slov pristúpiť a chytiť kabelu, ktorú držala v ruke a snažiť sa jej ju násilím vytrhnúť. Žena však kabelku z ruky pustiť nechcela, na čo ju mal obvinený silno chytiť za zápästie a kabelku jej z ruky vytrhol. V dôsledku toho spadla tvárou na zem, pričom si všimla, ako jej z kabelky vybral peňaženku, kabelku zahodil a ušiel preč," uviedol Džobanik.

Dôchodkyni podľa jeho slov pomohla okoloidúca žena. "Prepadnutej žene vznikla krádežou peňaženky a finančnej hotovosti škoda vo výške najmenej 30 eur a boli jej spôsobené zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," doplnil krajský policajný hovorca.

Prešovskí kriminalisti už nasledujúci deň zadržali ako podozrivého 31-ročného Prešovčana, ktorí bol po vykonaní procesných úkonov aj obvinený. Vyšetrovateľ zároveň na obvineného spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Viac o téme: LúpežStarenkaPrepadnutiePrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu