Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MIMORIADNE ODPORNÉ Štyria mladíci hromadne znásilnili v Poltári 15-ročné dievča

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - Len 15-ročné dievča sa stalo obeťou brutálneho trestného činu štyroch mladíkov. Dvaja z nich boli pritom neplnoletí. Prípad už vyšetruje polícia, mladíci sú obvinení zo zločinu znásilnenia.

Polícia v Banskobystrickom kraji vyšetruje prípad znásilnenia 15-ročného dievčaťa. Počas prázdnin malo ísť dievča spoločne so štyrmi chlapcami (19, 18, 15 a 14 roční) mimo mesta, v ktorom bývajú. 

"Pod zámienkou nevinnej hry sa situácia zvrhla tak, že ju znásilnili," uvádza polícia s tým, že vyšetrovateľ už všetkých štyroch obvinil zo zločinu znásilnenia, zločinu sexuálneho násilia a spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. "Všetkých štyroch vzal sudca do väzby. Obvinení podali voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne súd v Banskej Bystrici," povedala pre Topky Nina Spurná, hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici.

Prokurátor navrhol väzbu z dôvodu obavy ovplyvňovania svedkov, úteku aj pokračovania v trestnej činnosti. Vo všetkých troch prípadoch mu sudca vyhovel. "V prípade dokázania viny obvineným hrozí trest 7 až 15 rokov, mladistvým sa trest znižuje na polovicu," povedala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Striedali sa na nej

"Striedali sa na nej ako zmyslov zbavení. Niektorí to mali dokonca urobiť dvakrát. Narobili tomu dievčaťu hanbu na celý život. Také niečo sa na dedine neutají. Nadšení nie sú ani rodičia tých chlapcov, lebo vedia, že im hrozí vysoký trest," povedala pre Čas.sk pani z dediny, ktorá chlapcov pozná.

Viac o téme: ZnásilneniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu