Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ženatý Ind urobil zverstvo, znásilnil tínedžerku (15): Na súde to popieral, dostal 12 rokov

(Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Doručovateľa periodickej tlače, 25-ročného Inda uznal v pondelok súd vo Viedni vinným zo znásilnenia 15-ročnej tínedžerky a poslal ho na 12 rokov za mreže. Súčasne ho zaviazal uhradiť 13.200 eur odškodného. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Po úvodnom májovom termíne procesu uvalili na obžalovaného vyšetrovaciu väzbu z obáv pred možným útekom. Vrchný krajinský súd však neskôr vyhovel sťažnosti obžalovaného a umožnil jeho trestné stíhanie na slobode. Ind síce odcestoval do krajiny pôvodu, aby tam navštívil chorú matku, avšak vrátil sa do Rakúska. Keď ho policajti v pondelok eskortovali zo súdnej siene po vynesení rozsudku do justičného zariadenia vo viedenskej štvrti Josefstadt, Ind sa neúspešne pokúsil o útek, potvrdil hovorca viedenskej polície Paul Eidenberger. Je možné, že bude v tejto súvislosti čeliť ešte ďalšiemu trestnému stíhaniu. Informácie o kauze priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Podľa rovnakého zdroja súd zohľadnil ako poľahčujúcu okolnosť doterajšiu bezúhonnosť obžalovaného, naopak ako priťažujúcu okolnosť hodnotil absenciu jeho ľútosti i fakt, že zneužil bezbrannosť podnapitej obete svojho činu.

Ind znásilnenie, ku ktorému došlo vlani krátko pred vianočnými sviatkami, v súdnej sieni popieral s tým, že k pohlavnému styku došlo po vzájomnom súlade. Najskôr však ženatý muž popieral akýkoľvek sexuálny kontakt s tínedžerkou, čo neskôr zdôvodnil strachom. V odôvodnení rozsudku predsedajúci sudca pripomenul, že dôkazové konanie jednoznačne preukázalo pravdivosť verzie poškodenej, s ktorou vystúpila na polícii. Medzičasom 16-ročnú poškodenú, ktorá pri prvom pokuse o vypočutie na súde skolabovala, už vypočuť nemohli. Súdny znalec z odboru psychiatrie potvrdil, že toho aktuálne nie je schopná a riziká spojené s takýmto krokom by boli priveľké.

Viac o téme: ZnásilnenieRakúskoInd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu