Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vážna dopravná nehoda pri Mníchovej Lehote: Auto zrazilo cyklistov, jeden neprežil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA - Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví, ku ktorým došlo v nedeľu okolo poludnia pri tragickej dopravnej nehode v Mníchovej Lehote. Zahynul pri nej 47-ročný cyklista a ťažko sa zranila 50-ročná cyklistka, obaja z Trenčína. TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Podľa doterajších zistení, k dopravnej nehode došlo tak, že 27-ročná Lucia z okresu Trenčín riadila motorové vozidlo značky Alfa Romeo smerom od Trenčína na Bánovce nad Bebravou. Z doposiaľ nezistených príčin narazila do dvojice cyklistov, ktorí jazdili v tom istom smere. „Priamo na mieste nehody zomrel na následky zranení 47-ročný Peter z Trenčína a 50-ročnú Andreu vo veľmi vážnom stave odviezla RZP do trenčianskej fakultnej nemocnice,“ uviedla Antalová.

Vodička bola podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania. Škoda na vozidle a bicykloch bola predbežne vyčíslená na asi 3000 eur. „Dopravu počas dokumentovania nehody riadili policajti,“ priblížila hovorkyňa s tým, že na mieste udalosti bol prítomný aj súdny znalec z odboru cestnej dopravy. Príčina a miera zavinenia nehody sú v štádiu vyšetrovania.

Viac o téme: CyklistiDopravná nehodaTrenčínMníchova Lehota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu