Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajná naháňačka, pri ktorej zomrel Tomáš: Vodič auta smrti Michal, ktorý nezastal, bude pykať

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

ŽIAR NAD HRONOM - Presne pred rokom zasiahla celé Slovensko šokujúca správa. Pri policajnej naháňačke v okrese Žarnovica padli na unikajúce auto výstrely. Za volantom sedel Michal, ktorý odmietal mužom zákona zastať. Rana z policajnej zbrane zasiahla v aute sediaceho Tomáša, ktorý, žiaľ, zomrel. Vodič Michal sa dnes postavil pred súd a vypočul si verdikt.

Na nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní šiestich rokov a šiestich mesiacov s miestom výkonu trestu s minimálnym stupňom stráženia odsúdil v stredu sudca Okresného súdu v Žiari nad Hronom Michala J. z obce Machulince v okrese Zlaté Moravce. Mladíka uznal vinným zo zločinu útoku na verejného činiteľa a pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Obhajca sa po vynesení rozsudku odvolal. 

Michal viedol auto smrti

Michal ako šofér auta, v ktorom boli ďalšie tri osoby, unikal v júni 2017 po ceste medzi obcami Orovnica a Hronský Beňadik v okrese Žarnovica polícii po tom, ako sa ho snažila skontrolovať. Policajti pri naháňačke použili služobnú zbraň, pričom strela preletela cez sedadlo, kde sedel 17-ročný spolujazdec Tomáš, ktorý zraneniu podľahol.

Michal
Zobraziť galériu (2)
Michal  (Zdroj: Facebook)

Rozsudok sudca vyniesol po tom, ako boli prečítané listinné dôkazy, vyjadrenia znalcov, prítomní sa oboznámili aj s dostupným videomateriálom a odzneli záverečné reči prokuratúry a obhajcu. Ako sudca v zdôvodnení rozsudku uviedol, stotožnil sa s návrhom prokuratúry, pričom na výšku trestu malo najväčší vplyv to, že Michal už bol v decembri 2016 odsúdený za rovnaký trestný čin súdom v Nitre, a to s dvojročnou podmienkou.


Prečítajte si aj: Tragická policajná naháňačka, ktorá zasiahla Slovensko: Kamaráti zabitého Tomáša (†17) majú jasno


Podľa sudcu obvinený použil násilie v úmysle pôsobiť na výkon právomoci verejného činiteľa a čin spáchal závažnejším spôsobom konania so zbraňou - autom. Sudca mu zároveň uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo akéhokoľvek druhu na obdobie šiestich rokov.

Ako po skončení pojednávania uviedol obhajca obžalovaného Eugen Cimmermann, nespokojní sú s časťou rozsudku, kde jeho klient bol uznaný ako vinný za útok na verejného činiteľa. Sám Michal vyjadril na záver pojednávania ľútosť nad smrťou spolujazdca a poprel, že by autom úmyselne útočil na policajtov.

Viac o téme: TragédiaPolicajná naháňačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu