Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na ceste pri Lučenci sa objavila záhadná skrinka, ktorá vystrašila vodičov! FOTO Polícia priznala pravdu

Monitoring hustoty premávky Zobraziť galériu (2)
Monitoring hustoty premávky (Zdroj: Tip čiateľa)

BRATISLAVA – Na sociálnej sieti sa objavila fotografia "záhadného zariadenia", ktoré mnoho Slovákov vystrašilo. Mnohí sa domnievali, že ide o policajný radar. Priznali sa, že si zariadenie inštalované na stĺpe pri ceste všimli neskoro a obávali sa tak pokuty. Polícia nakoniec Slovákov upokojila.

Stačila jedna fotka na Facebooku, aby začali Slováci panikáriť. Konkrétne išlo o zariadenie, ktoré sa nachádza v obci Tomášovce v okrese Lučenec. Z fotky nebolo ľuďom jasné, o čo ide. Domnievali sa, že je to radar, ktorý zaznamenáva najčastejší dopravný priestupok, a to prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti.

Nakoniec vzala napätú situáciu do rúk polícia a fotku zariadenia zverejnila na svojom Facebooku. V priebehu pár hodín sa pod príspevkom rozprúdila búrlivá diskusia. Mnohí Slováci sa policajtom dobrovoľne priznali, že keď prechádzali okolo takéhoto zariadenia, nešli v súlade s dopravnými predpismi. „Upokojujeme verejnosť,“ napísala polícia s úsmevom. „Ide o monitoring hustoty premávky,“ dodala. Hoci polícia uviedla, že zariadenie na fotke nie je ich, hriešne priznania Slovákov pribúdali.

Monitoring hustoty dopravnej premávky.
Zobraziť galériu (2)
Monitoring hustoty dopravnej premávky.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Čitateľov najviac pobavil komentár Miroslava. „Paráda, tak nemusíme skákať na brzdy.“ Na to mu policajti adresovali výstrahu, že si naňho dajú obzvlášť veľký pozor. Zareagoval aj používateľ Majko, ktorý sa k dopravnému priestupku priznal nevedome: „Ďakujem, Bože!“ Jozef súhlasil s Miroslavom: „Presne tak, neskákať po brzdách.“ Troch diskutujúcich mužov uzemnila polícia, ktorá im s vtipom odkázala, že tie ich tri pokuty majú v systéme.

Monitoring hustoty dopravnej premávky je inteligentný systém, ktorý slúži ako pomôcka pri vytváraní štatistík bez využitia ďalších iných prístrojov. Systém samostatne vypočíta, koľko vozidiel prejde vybraným úsekom za vymedzený čas.

Viac o téme: ZariadeniePremávkaMonitoring
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu