Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kňaz je obvinený zo znásilnenia a zneužívania: Na súd do Humenného sa ani neunúval prísť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HUMENNÉ – Pojednávanie s bývalým kňazom Antonom P., ktorý je obžalovaný zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania, v stredu opäť odročili. Na Okresný súd v Humennom sa totiž nedostavil. Naposledy v marci tomu tak bolo pre zdravotné problémy.

"Obžalovaný sa neospravedlnil. Nevieme dôvody, prečo nedošiel na dnešné pojednávanie," uviedla pre novinárov jeho obhajkyňa. Podľa jej ďalších slov sa taktiež nedostavil svedok, ktorý bol predvolaný a prísediaci. Pojednávanie súd odročil na 27. septembra.

Obžalovaný sa prvýkrát pred súd postavil v septembri 2015. Obeťou mala byť v tomto prípade, ešte ako dieťa, dnes 27-ročná žena zo severovýchodu Slovenska. Súd vykonal vo veci rozsiahle dokazovanie. Okrem obžalovaného a poškodenej vypočul viacerých svedkov, súdnych znalcov z odboru psychiatrie a psychológie, tiež odbornú lekárku.

V máji minulého roka bola na základe písomného návrhu poškodenej a obžalovaného zo zasadnutia vylúčená verejnosť, vrátane zástupcov médií. V prípade preukázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody až na 12 rokov.

Viac o téme: PojednávanieKňazZneužívanieHumenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu