Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

ZVRAT v prípade tragickej smrti Jozefa (†41): Výsledky pitvy odhalili krutú pravdu

Jozef (†41) zahynul v horách Zobraziť galériu (5)
Jozef (†41) zahynul v horách (Zdroj: HZS, Polícia, )

TRENČÍN – Celé Slovensko zasiahla smutná správa o štvrtkovom nájdení doráňaného bezvládneho tela Jozefa (†41), ktorý sa vybral v sobotu na túru do Strážovských vrchov. Muža mal napadnúť v horách medveď. Polícia zverejnila výsledky pitvy, ktoré útok šelmy vyvrátili.

Tragická smrť Jozefa (†41) otriasla celým Slovenskom i Českom. Dnes ráno sme vás informovali, že Jozefa počas túry napadol medveď. V popoludňajších hodinách sa po predbežnej súdnej pitve ukázalo, že príčina smrti bola iná.    

„Podľa predbežných výsledkov súdnej pitvy, ktorá bola dnes dopoludnia vykonaná v ÚSL Martin, neboli zistené také poranenia na tele nebohého, ktoré by svedčili o útoku inej osoby, alebo zvieraťa,“ uviedla hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová s tým, že s najväčšou pravdepodobnosťou bola príčinou smrti 41-ročného turistu mozgová smrť v dôsledku tupého úrazu hlavy, ktorý utrpel pádom z výšky v členitom horskom teréne.

ZVRAT v prípade tragickej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB/Andrea Kollár)

Jozef odišiel na túru do Fačkovského sedla v sobotu, odvtedy sa svojej rodine neozval. Aj napriek tomu, že mal dva telefóny, nedalo sa mu dovolať a polícia mobily nevedela lokalizovať. Žiaľ, horskí záchranári našli vo štvrtok popoludní už len Jozefovo bezvládne telo. 

"V presne nezistenom čase, od ranných hodín dňa 5.mája do 10.mája 2018 do 14-tej hodiny na sedle Pod Čelom, v katastri obce Tužina v okrese Prievidza došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k usmrteniu osoby, ktorú nebolo možné identifikovať, pri ktorej boli v rámci obhliadky miesta činu zaistené osobné doklady na meno Ing. Jozef D. (1976), ktorý bol nezvestný od 5.mája 2018," upresnila Antalová s tým, že polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. 

Záchranári HZS transportujú telesné
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: hzs.sk)

Pri obhliadke tela nebohého bezprostredne po jeho nájdení obhliadajúci lekár jednoznačne nevylúčil cudzie zavinenie a odporučil súdno-znaleckú pitvu, ktorú vykonali vo Fakultnej nemocnici v Martine. Jozefova tvár bola doráňaná, pravdepodobne nebohého medveď znetvoril po smrti. 

 

Viac o téme: JozefSmrťTragédiaNešťastie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu