Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Brutálna vražda dievčatka (†7) otriasla Viedňou! FOTO Telíčko našli v kontajneri, vraha poznala

Telíčko dievčatka našli smetiari v kontajneri Zobraziť galériu (6)
Telíčko dievčatka našli smetiari v kontajneri (Zdroj: Foto: YT/Aktuelle News | Österreich)

VIEDEŇ - Najhoršie chvíle života prežíva mama sedemročného dievčatka vo Viedni. V sobotu musela identifikovať dcérkino telíčko. Dievčatko bolo nezvestné od piatku, zomrelo strašnou smrťou. Polícia už dolapila podozrivého.

Telíčko dievčatka našli v sobotu ráno v kontajneri na odpadky vo Viedni v obvode Döbling tesne pred vyprázdnením smetiari. Nezvestné bolo od piatku. Rodina dievčatka po ňom odvtedy pátrala aj prostredníctvom sociálnej siete. Naposledy dieťa videli v piatok popoludní, keď sa hralo s dvomi kamarátmi na nádvorí v rezidenčnom komplexe. "Polícia bola na mieste a hľadala dieťa, keď zamestnanci spoločnosti odvozu odpadu našli telo v odpadkovom koši," uviedla pre rakúske médiá policajná hovorkyňa Irina Steirerová. 

Brutálna vražda dievčatka (†7)
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: YT/Aktuelle News | Österreich)

Brutálna vražda dievčatka (†7)
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: YT/Aktuelle News | Österreich)

O celom prípade informuje rakúsky portál krone.at. Nevinná Hadish zomrela krutou smrťou. Bezvládne telíčko bolo zviazané a zabalené. Neďaleko smetného koša kriminalisti zaistili jej topánočky a jej plastovú tašku. Dievčatko malo bodnoreznú ranu na krku, pitva nepotvrdila, že by bolo sexuálne zneužité. Rakúsky portál v utorok informoval, že podozrivý z otrasného skutku skončil v rukách polície. Je ním 16-ročný rodinný priateľ Robert K., ktorý sa s dievčatkom a jeho súrodencami hrával na miestom ihrisku. 

Podľa zverejnených informácií dôvodom mladíkovho konania malo byť, že ma "zlý deň". V osudný deň sa s dievčatkom hral, potom ho zavolal k sebe domov. Čo sa presne v byte odohralo, nie je známe. Skutok mal spáchať mimoriadne brutálne vo vani. Dievčatko malo hlavu takmer oddelenú od krku. Potom telíčko zviazal a vyhodil. Z vreca v kontajneri na odpadky trčali len detské nožičky.  

Zadržaný mladík.
Zobraziť galériu (6)
Zadržaný mladík.  (Zdroj: krone.at)

Naľavo je mama nebohého dievčatka.
Zobraziť galériu (6)
Naľavo je mama nebohého dievčatka.  (Zdroj: krone.at/Andi Schiel)

Policajti mali plné ruky práce

Policajti v nedeľu vypočúvali obyvateľov paneláka. "Všetci podozrievajú všetkých," povedal pre rakúsky portál ešte cez víkend miestny obyvateľ. Bol si istý, že vrah musí bývať v okolí. "Telíčka sa chcel nenápadne zbaviť. Zabalil ho a vyhodil do kontajnera na uzamknutom stojisku," dodal.  

Brutálna vražda dievčatka (†7)
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: YT/Aktuelle News | Österreich)

Mama dievčatka bola v sobotu popoludní identifikovať svoju dcérku. Rodina pochádza z Čečenska. Dievčatko žilo s rodičmi a štyrmi súrodencami. Zadržaný podozrivý pochádza s rodinou taktiež z Čečenska.  

Viac o téme: SmrťDievčatkoViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu