Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pätica mužov ničila Národný park jazdou terénnym autom: VIDEO Dôkaz si vyrobili sami

Polícia vyšetruje prípad, kedy pätica podozrivých Žilinčanov jazdila v chránenom území terénnym vozidlom. Zobraziť galériu (3)
Polícia vyšetruje prípad, kedy pätica podozrivých Žilinčanov jazdila v chránenom území terénnym vozidlom. (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

ŽILINA - Žilinskí kriminalisti sa aktuálne zaoberajú prípadom environmentálnej trestnej činnosti, v ktorom figurujú piati podozriví. Čelia obvineniu z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov v ochrannom pásme Národného parku Malá Fatra. Po chránenom území jazdili terénnymi autami. Podozrivým v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody vo výške jedného roka.

Polícia na svojom profile na Facebooku zverejnila šokujúce video, ako pätica páchateľov vyčíňa na terénnom vozidle priamo v ochrannom pásme Národného parku Malá Fatra.

Polícia vyšetruje prípad, kedy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Obvineniu z priečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov čelia 26-ročný Ľubomír, 28-ročný Juraj, 34-ročný Jozef, 36-ročný Nikodém a 38-ročný Roman. Všetci piati muži pochádzajú z okresu Žilina. 

„Obvinení muži vo februári tohto roka v katastri obce Terchová, okres Žilina, mali neoprávnene jazdiť motorovými vozidlami v lokalite, ktorá je ochranným pásmom Národného parku Malá Fatra,“ informovala polícia.

Polícia vyšetruje prípad, kedy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Muži zákona dodali, že vyšetrovanie bolo v štyroch prípadoch skončené a spisy boli predložené prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinených mužov. „V poslednom prípade prebieha ešte vyšetrovanie,“ uviedla polícia s tým, že obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Viac o téme: ParkMalá FatraObvinenieTerénne auto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu