Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajná akcia pred nákupným centrom v Šali: Muža (31) obvinili z vydierania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ NITRA - Polícia zadržala 31-ročného muža z Diakoviec, ktorý je obvinený z trestného činu vydierania. Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková, policajná akcia sa uskutočnila vo štvrtok pred nákupným centrom v Šali – Veči.

"V stredu 3. januára krátko pred polnocou vylákali jemu známe osoby 27- ročného muža do garáže. Po príchode do garáže na Dlhoveskej ulici ho 31- ročný muž začal pod hrozbou bezprostredného násilia vydierať. Poškodený mal vrátiť 700 eur, ktoré bol údajne dlžný, alebo mu mal dať svoje auto. Muž však odmietal vydať peniaze s tým, že nemá taký obnos a auto nie je jeho. Podozrivý so zbraňou v ruke žiadal o jeho telefón, pričom sa mu vyhrážal ublížením na zdraví. Muža udrel dvakrát kovovou tyčou do ľavého stehna a spôsobil mu zranenie, z ktorého sa bude liečiť do siedmich dní," uviedla hovorkyňa a dodala, že poškodený sa z garáže dostal až o tri hodiny bez svojho telefónu a vec oznámil polícii.

Vo štvrtok približne o 17:45 vykonali nitrianski príslušníci Policajného pohotovostného útvaru KR PZ akciu, pri ktorej zadržali 31- ročného muža. Následne ho vyšetrovateľ PZ obvinil z trestného činu vydierania. Vyšetrovateľ spracoval aj podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby.

Viac o téme: VydieranieDiakovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu